Μύθοι και αλήθειες γύρω από την demi-σεξουαλικότητα

23/08/2019
από
Christi Kerr, demisexual
Christi Kerr, demisexual

Η demi-σεξουαλικότητα συχνά παρομοιάζεται με την ασεξουαλικότητα, αλλά η demisexual youtuber, Christi Kerr, θέλει να μας βοηθήσει να καταλάβουμε.

Christi Kerr, demisexual
Christi Kerr, demisexual

Ως demisexual, η Christi δεν έχει “αισθήματα ρομαντικής και σεξουαλικής έλξης” με άτομα με τα οποία δεν αισθάνεται ότι είναι ήδη κοντά. Αναφέρει:

“Η demi-σεξουαλικότητα είναι κάτι περισσότερο από το να επιλέγεις να μην κάνεις σεξ έξω από μια σχέση, αλλά επί της ουσία, το άτομο δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το σεξ με ανθρώπους έξω από μια στενή φιλία” .

Κι ενώ η demi-σεξουαλικότητα είναι κάτι διαφορετικό από την αγαμία και την ασεξουαλικότητα, εμπίπτει, ωστόσο, “στο ασεξουαλικό φάσμα” , αναφέρει η Christi στο PinkNews:

“Υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά μεταξύ του αισθήματος της σεξουαλικής έλξης προς τους ανθρώπους που δε γνωρίζεις πολύ καλά και απλώς δεν ενεργείς προς την κατεύθυνση του σεξ, και πραγματικά είναι εντελώς διαφορετικό το να μην έχεις καν αυτήν τη σεξουαλική έλξη» , εξηγεί.

“Αυτή είναι η πρώτη, και κύρια, ρίζα της παρανόησης – οι άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι με την έννοια του να μην αισθάνονται σεξουαλική έλξη» .

Η Christi έχει αυτήν περιορισμένη σεξουαλική έλξη προς τους ανθρώπους. Αναφέρει:

“Ένα demisexual άτομα δεν αισθάνεται σεξουαλική έλξη προς έναν άνθρωπο που θα δει να περπατά στο δρόμο, ή ένα άτομο με το οποίο απλώς γνωρίζονται. Αντίθετα, η εμπειρία της σεξουαλικής έλξης είναι πολύ σπάνια και υπάρχει μόνο προς άτομα που έχει αναπτύξει έναν πολύ ισχυρό συναισθηματικό δεσμό μαζί τους” .

Coming out ως demisexual

Από το coming out της, πριν από δύο χρόνια στο YouTube, και μετά, χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική της πλατφόρμα για να μιλήσει για τις παρανοήσεις των ανθρώπων γύρω από την demi-σεξουαλικότητα. Σε απάντηση στο μύθο ότι ο όρος demi-σεξουαλικότητα είναι περιττός, λέει ότι η αυτή η “ταμπέλα” βοηθά κάποιους ανθρώπους να αισθάνονται περισσότερο, ας πούμε, «επικυρωμένοι» και “Υπάρχουν πολλά gay, bi, pan,τρανςnon-binary, demi άτομα που θα διαφωνήσουν” , προσθέτει.

Ένας άλλος μύθος που συχνά ακούει είναι ότι η demi-σεξουαλικότητα υιοθετείται από ανθρώπους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην LGBT+ κοινότητα, όμως η Christi λέει ότι η ίδια, ως demisexual, δεν θα επέλεγε ποτέ να είναι demisexual, γιατί συχνά λαμβάνει “πολύ αρνητική προσοχή στο διαδίκτυο” εξαιτίας αυτού και διαπιστώνει ότι κάνει πολύ μεγάλο αγώνα για να γνωρίσει κάποιο άτομο και να βγει ραντεβού ως demisexual, ωστόσο, αυτή είναι η αλήθεια της.

Δείτε το βίντεό της:




Δες και αυτό!