Στη Νέα Ζηλανδία ο πρόεδρος της Βουλής ταΐζει το μωρό gay ζευγαριού

22/08/2019
από
Trevor Mallard
Trevor Mallard

Ο πρόεδρος της Βουλής στη Νέα Ζηλανδία, Τρέβορ Μάλαρντ, τάισε με μπιμπερό και κοίμισε μωρό gay ζευγαριού, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης.

Η κίνηση αυτή από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Νέας Ζηλανδίας και υψηλόβαθμου στελέχους των Εργατικών προκάλεσε θαυμασμό, με τον ίδιο να σχολιάζει με χιούμορ ότι «συνήθως τη θέση του προέδρου της Βουλής καταλαμβάνει ένας από τους προεδρεύοντες του σώματος, αλλά σήμερα ένα VIP άτομο πήρε τη θέση μαζί μου» .

Trevor Mallard
Trevor Mallard

Το μόλις 40 ημερών μωρό είναι του βουλευτή των Εργατικών Ταμάτι Κόφεϊ και του συζύγου του, Τιμ Σμιθ, γεννήθηκε με παρένθετη μητέρα στις 10 Ιουλίου, ύστερα από πολλές προσπάθειες του ζευγαριού να αποκτήσουν παιδί ως gay ζευγάρι, στα οχτώ χρόνια που είναι μαζί. Ο Κόφεϊ επέστρεψε την Τετάρτη από άδεια πατρότητας πίσω στα βουλευτικά του καθήκοντα και έφερε και τον γιο του στο κοινοβούλιο στο Γουέλινγκτον.

Μάλιστα, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντερν, έγινε πέρυσι η πρώτη ηγέτιδα που αποκτά παιδί κατά τη διάρκεια της θητείας της.




Δες και αυτό!