Ο 57χρονος Gary Ray Bowles σκότωσε έξι gay άνδρες από τον Μάρτιο ως τον Οκτώβριο του 1994 στις πολιτείας Φλόριντα, Γεωργία και στο Μέριλαντ. Η σύλληψή του έγινε έναν χρόνο μετά, στις 22 Οκτωβρίου του 1995.

Gary Ray Bowles
Gary Ray Bowles

Ήταν γνωστός ως δολοφόνος “I-95” και έμεινε ασύλληπτος για εννέα μήνες χρησιμοποιώντας κλεμμένα έγγραφα ταυτοποίησης. Ο Bowles έλαβε τη θανατική ποινή μετά από δίκη το 1996, η ποινή του ανατράπηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα, ωστόσο, καταδικάστηκε και πάλι σε θάνατο το 1999.

Ο ίδιος ομολόγησε και τις έξι δολοφονίες, ήδη από το 1994, όταν τον έπιασε η αστυνομία, λέγοντας μάλιστα, ότι είχε κουραστεί να τρέχει. Ο πρώτος ήταν ένας gay άνδρας 59 ετών, ο Walter Hinton, που ο Bowles συνάντησε σε ένα μπαρ στη Φλόριντα. Ο Bowles κτύπησε και έπνιξε τον άνθρωπο μέχρις ότου αιμορραγούσε μέχρι θανάτου και στη συνέχεια κατέφυγε στην Ουάσιγκτον DC έχοντας κλέψει τις πιστωτικές κάρτες και το αυτοκίνητο του θύματος.

Σκότωσε ξανά μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες άλλους πέντε gay άνδρες, τον John Hardy Roberts, τον David Harman, τον Milton Bradley, τον Alverson Carter Jr, και τον Albert Morris.

Σε συνεντεύξεις του με την αστυνομία, ο Bowles περιέγραψε τη βίαιη ανατροφή του ως παιδί, που τον οδήγησε να φύγει από το σπίτι του σε ηλικία 14 ετών και να εργαστεί στο σεξ. Αρχικά συνελήφθη το 1982, σε ηλικία 20 ετών, επειδή επιτέθηκε στην κοπέλα του και καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση. Αφέθηκε ελεύθερος μετά από τρία χρόνια. Ο Bowles είπε στην αστυνομία ότι αφού βγήκε από τη φυλακή, μετακόμισε στο Daytona Beach, της Φλόριντα, με την τότε κοπέλα του και συνέχισε να εργάζεται ως σεξεργάτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κοπέλα του έμεινε έγκυος, αλλά έκανε έκτρωση, όταν έμαθε ότι ήταν εργαζόμενος στο σεξ. Ο Bowles δήλωσε στην αστυνομία ότι φταίνε οι gay, που η κοπέλα του έκανε έκτρωση, και γι’ αυτό τον λόγο ξεκίνησε τις δολοφονίες του.

Αν δεν υπάρξει ένσταση την τελευταία στιγμή στην υπόθεση του, η εκτέλεση θα γίνει στη Φλόριντα, την Πέμπτη 22 Αυγούστου.