Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του Καναδά έκανε coming out ως gay

19/08/2019
από

Μία μέρα πριν από τους εορτασμούς του Pride στην Οττάβα, ο δήμαρχος, Jim Watson έκανε δημόσιο coming out ως gay.

O δήμαρχος της Οττάβα, Jim Watson.

Ο Watson δήλωσε το Σάββατο, ότι είναι πια καιρός να μοιραστεί το μυστικό του με την πόλη, μετά από 40 χρόνια ανησυχίας, για το πώς θα αντιδράσουν οι ψηφοφόροι, οι φίλοι κι οι συγγενείς του.

“Το σκέφτομαι εδώ και 40 χρόνια… ήξερα ότι είμαι gay από τότε που ήμουν έφηβος” , δήλωσε: “Αισθάνομαι άνετα μ’ αυτή μου την απόφαση και είμαι ευγνώμων που το έκανα. Αλλά μου πήρε πολύ καιρό μέχρι να φτάσω εκεί.” 

“Η αντίδραση [του κόσμου] ήταν συγκινητική. Χρειάστηκε να φορτίσω το κινητό μου δύο φορές μέσα στη μέρα, για να μπορέσω να παρακολουθήσω τα tweets, τα emails και τις τηλεφωνικές κλήσεις. Ο κόσμός έχει γίνει πολύ πολύ καλός.” 

Μίλησε ακόμη για τις εμπειρίες του στα Pride, ανά τα χρόνια στην πόλη του, που ποικίλουν. Θυμήθηκε το σχόλιο ενός άνδρα, που τον σταμάτησε στο Confederation Park πριν από μερικά χρόνια και του είπε: “Δεν πιστεύω να πας σε αυτό το fag parade” ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ο κόσμος τον πλησίαζε και τον ρωτούσε: “Πότε θα κάνετε coming out;” κι ο ίδιος έκανε ότι δεν ακούει και χόρευε με τη μουσική. Σήμερα, όμως, εξηγεί ότι αυτό ήταν το σωστό που έπρεπε να κάνει, και μάλιστα εύχεται να το είχε κάνει πολύ νωρίτερα.

“Εύχομαι τελικά [το δικό μου coming out] να το κάνει πιο εύκολο για τους νέους ανθρώπους, που έχουν αμφιβολίες, για το αν πρέπει, ή όχι, να το πουν. Το μήνυμά μου σ’ αυτές/ούς/@ είναι: Μη φοβάστε να κάνετε coming out, μην αισθάνεστε βιασύνη, αλλά μη σας πάρει και 40 χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα για να ντρέπεστε.” 




Δες και αυτό!