Ματς στη Γαλλία διακόπηκε για περίπου ένα λεπτό εξαιτίας ομοφοβικού συνθήματος, που φώναζαν με ρυθμό, οι οπαδοί από τις εξέδρες.

Ο Γάλλος διαιτητής, Mehdi Mokhtari
Ο Γάλλος διαιτητής, Mehdi Mokhtari

Ο Γάλλος διαιτητής, Mehdi Mokhtari σταμάτησε τον αγώνα, όταν άκουσε τα συνθήματα από το πλήθος. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από το ημίχρονο σε έναν αγώνα με ομάδες δεύτερης κατηγορίας, την Νάνσι-Λωρραίνη και τη Λε Μαν ΦΚ.

Τα συνθήματα είχαν στόχο τις αρχές του πρωταθλήματος και ο αγώνας συνεχίστηκε, μόνο όταν οι παίκτες της Νάνσι-Λωρραίνη ζήτησαν από τους οπαδούς τους να ηρεμήσουν.

Η κ. Marlène Schiappa, υπουργός ισότητας της Γαλλίας, εξήρε τον Mokhtari, γράφοντας στο Twitter:

“Συγχαρητήρια στον διαιτητή Mehdi Mokhtari για τη γενναία διακοπή του αγώνα, όπως επιτρέπεται από τον κανονισμό, ενάντια σε ομοφοβικά τραγούδια, που ακούγονται για τη Νάνσι-Λωρραίνη. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παθιασμένο άθλημα. Πρέπει να παραμείνει έτσι για όλους» .

Ομοίως, η υπουργός Αθλητισμού Roxana Mărăcineanu εξήρε, με τη σειρά της, τον διαιτητή, δηλώνοντας:

“Δίνω τα συγχαρητήριά μου στον διαιτητή Mehdi Mokhtari, που ανέλαβε τις ευθύνες του και αποφάσισε να διακόψει τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Νάνσι-Λωρραίνη και της Λε Μαν ΦΚ για ομοφοβικές προσβολές. Αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία φορά, ελπίζω.” 

Γενικά, κάτι αρχίζει κι αλλάζει στον χώρο του ποδοσφαίρου. Νωρίτερα φέτος, απαγορεύτηκε σε οπαδό της Τσέλσι να παρακολουθεί στους αγώνες της ομάδας του για τα επόμενα τρία χρόνια και του επιβλήθηκε πρόστιμο 965£ για χρήση “απειλητικών, κακοποιητικών ή προσβλητικών λέξεων ή συμπεριφορών σε σκοπό την πρόκληση παρενόχλησης, προειδοποίησης ή αγωνίας” .

Το 2018, στο Μεξικό επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 δολαρίων από τη FIFA για τους οπαδούς του, που χρησιμοποίησαν ομοφοβικό σύνθημα, κατά τη διάρκεια του αγώνα τους με τη Γερμανία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.