Οδηγός εγκατέλειψε λεωφορείο που “προωθεί την ομοφυλοφιλία”

18/08/2019
από
@nparkandride

Ένας οδηγός λεωφορείου στο Νόργουιτς έχει ανασταλεί, επειδή αρνήθηκε να οδηγήσει ένα λεωφορείο με θέμα το Pride.

@nparkandride
Νόργουιτς, 2019

Ο υπάλληλος της Konectbus φέρεται να δήλωσε στους επιβάτες ότι “αυτό το λεωφορείο προωθεί την ομοφυλοφιλία και αρνούμαι να το οδηγήσω” , αφού συνειδητοποίησε ότι ο αριθμός υπηρεσίας του λεωφορείου του – 501 εμφανιζόταν με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Το Νόργουιτς γιόρταζε το Pride και τα λεωφορεία της Konectbus στην πόλη εμφάνιζαν τους αριθμούς υπηρεσίας τους στα χρώματα του ουράνιου τόξου, για να δείξουν την υποστήριξή τους και την αποδοχή τους, προς την κοινότητα των LGBTQ ατόμων.

Η φοιτήτρια Becca Sears ανέφερε το περιστατικό στο προσωπικό του σταθμού – καθώς οι επιβάτες ενημερώθηκαν από τον οδηγό του λεωφορείου, ότι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να βρει ένα άλλο λεωφορείο, που δε θα διαθέτει τους πολύχρωμους αριθμούς, για να το οδηγήσει.

“Γνωρίζω ότι όλοι έχουν δικαίωμα στις δικές τους απόψεις, ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας σωστά λόγω του φανατισμού σας, ίσως χρειάζεται να ξανασκεφτείτε τις επιλογές σας” , έγραψε σε ένα tweet, προσθέτοντας: “Στο Νόργουιτς δεν εκτιμούμε την ομοφοβία.” 

Η Go East Anglia, η μητρική εταιρεία της Konectbus, δήλωσε:
“Θέλουμε όλα τα άτομα που εξυπηρετούμε, από οπουδήποτε κι αν προέρχονται, και με οποιονδήποτε σεξουαλικό προσανατολισμό, να αισθάνονται άνετα από τις υπηρεσίες μας. Ως εταιρεία δε δεχόμαστε καμία συμπεριφορά από τους οδηγούς μας, που δεν υποστηρίζει αυτήν την άποψη. Ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό το περιστατικό έχει ανασταλεί και έχει ξεκινήσει μια πλήρης έρευνα” .




Δες και αυτό!