Δεύτερη ημέρα μάχης με τις φλόγες στην Εύβοια

14/08/2019
από

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η μεγάλη μάχη της Πυροσβεστικής με το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης, καλύτερη εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας.

Η εικόνα είναι μεν καλύτερη από το μέτωπο στα χωριά Πλατάνια, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη, όμως σε διάφορα σημεία παρουσιάζονται συνεχείς αναζωπυρώσεις και στόχος παραμένει να ανοίξουν τα εναέρια μέσα τους απαραίτητους διαδρόμους ώστε να μπορέσουν πεζοπόρα τμήματα να μπουν μέσα στο δάσος και να συνεχίσουν επιτόπιες επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Δεν συντρέχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές ή περιουσίες.

Οι πληροφορίες από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν κατεστραμμένα σπίτια, εκτός από ρύπανση εξωτερικά σε ορισμένα, έχουν καεί όμως αυτοκίνητα.

Το μόνο ενεργό μέτωπο που υπάρχει είναι στην περιοχή προς το χωριό Σταυρός κοντά στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ όπου εκεί η φωτιά καίει ένα συμπαγές δάσος με κατεύθυνση προς το χωριό Σταυρός από το οποίο απέχει περίπου στα 2 χιλ.

Το συγκεκριμένο χωριό έχει εκκενωθεί από τη χθεσινή μέρα προληπτικά ωστόσο όμως υπάρχουν χαράδρες ενδιάμεσα όπου τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να πλησιάσουν με συνέπεια το μέτωπο της φωτιά να συνεχίζει την καταστροφική του πορεία. Παράλληλα οι πυκνοί καπνοί δυσχεραίνουν τις ρίψεις των πιλότων των πυροσβεστικών αεροπλάνων και των ελικοπτέρων που με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Πυροσβεστικής η κατάσταση της άπνοιας που υπάρχει από το πρωί βοηθά τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα να είναι περισσότερο αποτελεσματικά ενώ οι πυκνοί καπνοί υπάρχουν με αλλά είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με χθες.

Κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας ήταν να περιοριστούν τα μέτωπα, που έχουν περίμετρο περίπου 11,5 χιλιόμετρα.

Στην μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 227 πυροσβέστες, 75 οχήματα, στρατός και εθελοντές. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε και η εναέρια βοήθεια.

Στο σημείο επιχειρούν επτά αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα (τα δύο του στρατού), ενώ υπάρχουν και δύο συντονιστικά ελικόπτερα, ένα της πυροσβεστικής και ένα της ΕΛ.ΑΣ..

Από την διεθνή βοήθεια έχει ήδη φτάσει και περιμένει έγκριση να ξεκινήσει να επιχειρεί ένα ιταλικό αεροσκάφος, το μεσημέρι αναμένεται αύξηση δεύτερου ιταλικού και το βράδυ άφιξη και ενός ισπανικού.

Στο μέτωπο της Ιστιαίας η εικόνα είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία προς το παρόν, ενώ το ίδιο ισχύει και στα υπόλοιπα μέτωπα που υπήρχαν χθες στη χώρα (Άρτα, Γιάννενα, Θήβα). Δεν υπάρχουν αναφορές για νέες εστίες πυρκαγιάς.

πηγή: efsyn.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!