Το IMDb, το οποίο θεωρείται η πιο δημοφιλής και έγκυρη πηγή πληροφοριών για ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και διασημότητες παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στα τρανς και non-binary άτομα να καταχωρούνται με το όνομα που επιθυμούν κι όχι μ΄αυτό που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση.

Η εταιρεία που ανήκει στην Amazon, δήλωσε σήμερα στο Variety την Τρίτη 13 Αυγούστου «ότι επιτρέπει την απομάκρυνση των ονομάτων που δεν είναι επιθυμητά από τα πρόσωπα που αναφέρονται στην πλατφόρμα.»

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από απόφαση αρκετών LGBT+ οργανώσεων να κινηθούν νομικά κατά του ΙΜDb, αφού υιοθετούσε την πρακτική του misgendering, xρησιμοποιώντας τα ονόματα γέννησης των τρανς/non binary ηθοποιών χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

«Μόλις η ομάδα IMDb διαπιστώσει ότι το όνομα γέννησης ενός ατόμου θα πρέπει να αφαιρεθεί – υπό την προϋπόθεση αυτής της ενημερωμένης διαδικασίας – θα εξετάσουμε και θα αφαιρέσουμε κάθε εμφάνιση του ονόματος γέννησης τους στη βιογραφική του σελίδα στο IMDb», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ιστοσελίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.