Συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή Καλοκαίρι #not έδωσε ο Πάνος Καλλίδης.

Μεταξύ άλλων, ο λαικός τραγουδιστής είπε να μας προσφέρει λίγο κάζουαλ σεξισμό δηλώνοντας ότι: “Ο άντρας δεν βιάζεται σωματικά, βιάζεται ψυχολογικά. Οι γυναίκες με την ένδυσή τους βιάζουν πρώτα την ψυχή του άντρα κι έτσι ο άντρας δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, υποκύπτει”.

Φαίνεται πως ο κ. Καλλίδης συμφωνεί με το εξαιρετικά επικίνδυνο στερεότυπο που δικαιολογεί παρενοχλήσεις, βιασμούς μέχρι και δολοφονίες γυναικών.

Εξίσου ανησυχητικό και η αντίδραση της γυναίκας δημοσιογράφου που γελά αμήχανα χωρίς να παίρνει θέση σε κάτι που την προσβάλει βαθύτατα.

Και θα το ξαναπούμε. Κανένα ρούχο και καμία συμπεριφορά δεν προκαλεί, συναινεί ή δικαιολογεί οποιαδήποτε πράξη περενόχλησης, βιασμού ή γενικότερης βίαιης συμπεριφοράς.

Πότε θα το καταλάβουμε;;;

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!