Πανεπιστήμιο επιδιώκει outing σε φοιτητή επειδή μήνυσε καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

02/08/2019

Αντιμέτωπος με μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση βρίσκεται ένας καθηγητής του πανεπιστημίου του Michigan, ο οποίος κατηγορείτε ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτητή του σε αρκετές περιπτώσεις.

Ο Andrew Lipian, πλέον πρώην φοιτητής του τμήματος “School of Music, Theatre & Dance”, ισχυρίζεται ότι έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον καθηγητή του και γνωστό τραγουδιστή της όπερας David Daniels από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

Σα γενικός κανόνας ισχύει ότι σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης δεν παίζει κάποιο ρόλο ο σεξουαλικός προσανατολισμός του θύματος και είναι ένα θέμα το οποίο δεν το πιάνουν στις ακροαματικές διαδικασίες, εκτός σπανίων περιπτώσεων, όπου οι ερωτήσεις για τον σεξουαλικό προσανατολισμό έχουν άμεση συσχέτιση με την υπόθεση.

Αυτό ήταν κάτι για το οποίο οι δικηγόροι του κατηγορούμενου δε νοιάζονταν ιδιαίτερα, καθώς προσπαθούσαν μέσω ερωτήσεων που δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση να εκμαιεύσουν από τον Lipian αν είναι αμφιφυλόφιλος ή δεν είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος.

Οι δικηγόροι ρωτούσαν τον Lipian αν είχε ποτέ στη ζωή του εμπειρία με ομοφυλόφιλο άτομο, αν έχει φιλήσει ποτέ κάποιον άλλον άνδρα στο στόμα, ή αν έχει κάνει ποτέ σεξ με άλλο άτομο που δεν είναι η γυναίκα του.

H Deborah Gordon, δικηγόρος του θύματος υποστηρίζει ότι “Το πανεπιστήμιο παίζει απροκάλυπτα πάνω σε επικίνδυνα στερεότυπα σχετικά με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και εξισώσει τις ομόφυλες σχέσεις με την ακολασία”. Επίσης προσθέτει οι ερωτήσεις που γίνονται στο θύμα δείχνει ότι το πανεπιστήμιο είναι πρόθυμο να κάνει outing σε έναν φοιτητή ο οποίος τους μηνύει.

Από την αντίθετη πλευρά το πανεπιστήμιο υποστηρίζει ότι έχει κάθε δικαίωμα να βάλει στο επίκεντρο της υπόθεσης τον σεξουαλικό προσανατολισμό του θύματος καθώς στην μήνυση που κατατέθηκε ο Lipian αναφέρει ότι δεν υπήρχε συναίνεση από πλευράς του στις περιπτώσεις της σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχτηκε καθώς ο ίδιος είναι “ετερόφυλος και παντρεμένος με γυναίκα”.

 




Δες και αυτό!