Το Uber κατά των LGBT διακρίσεων για το Pride της Ολλανδίας

30/07/2019
από

Το Uber ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξεκίνησε στην Ολλανδία μια νέα λειτουργία, που επιτρέπει στα LGBT άτομα, που χρησιμοποιούν την υπηρεσία, να αναφέρουν, εάν δεχτούν κάποιου είδους διάκριση, στη βάση του σεξουαλικούς τους προσανατολισμού ή/και της έκφρασης ή ταυτότητας φύλου τους.
Το “κουμπί αναφοράς” έκανε το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια του Pride του Άμστερνταμ, το οποίο προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο.
Η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα, όπου η νέα λειτουργία της εφαρμογής είναι διαθέσιμη, αλλά θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος των μέτρω,ν που προωθούν οι υπηρεσίες μεταφορών για την καταπολέμηση των διακρίσεων στο Άμστερνταμ, μιας και υπάρχουν συχνά αναφορές από LGBTQI+ άτομα, ότι απορρίπτονται από οδηγούς ως επιβάτες.

“Όταν θέλω να πάρω ταξί, συχνά αρνούνται να με πάρουν ως επιβάτη και μερικές φορές, όταν μπαίνω σε ταξί, ο οδηγός δε θέλει να μου μιλήσει” , δήλωσε η Jennifer Hopelazz, drag queen από την Αυστραλία, που εδρεύει στο Άμστερνταμ εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Το τελευταίο συμβάν συνέβη στις αρχές Ιουλίο,υ όταν ένας οδηγός του Uber αρνήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Hopelazz: «Αισθάνομαι θυμωμένη, πληγωμένη και ταπεινωμένη» , δήλωσε η Hopelazz σε σχετικό βίντεο.

Σε μια ανακοίνωσή του, το Uber δεσμεύθηκε να “καταβάλει προσπάθειες σκληρής αντιμετώπισης αυτής της διάκρισης” .

Ανάλογα με τη σοβαρότητα των περιστατικών, το Uber θα απαντά στις καταγγελίες μέσω ταχυδρομείου, άμεσου μηνύματος, ή τηλεφωνικής κλήσης και θα μπορεί να αποστέλλει προειδοποίηση στους οδηγούς, που κατηγορούνται για διακρίσεις.

Με τη σειρά τους, και οι οδηγοί θα μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιούν τη νέα λειτουργία για την αναφορά περιστατικών.




Δες και αυτό!