Ρωσικές αρχές χώρισαν τα παιδιά από τους ομόφυλους γονείς τους

29/07/2019
από

Οι ανακριτές χρησιμοποίησαν το νόμο της «gay προπαγάνδας» της Ρωσίας για να πάρουν τα αγόρια από το σπίτι τους.

Μία επίσκεψη στα επείγοντα μετατράπηκε σε πραγματικό εφιάλτη για δυο μπαμπάδες, που τους στέρησαν τα τεκνοθετημένα παιδιά τους. Οι δικηγόροι τους περιγράφουν την κατάστασή ως «τρομακτική» , με τις ρωσικές αρχές να προσπαθούν να χωρίσουν τα παιδιά από τους γονείς τους.

Στις 19 Ιουνίου, οι δύο άντρες πήγαν έναν από τους γιους τους σε νοσοκομείο της Μόσχας, με την υποψία σκωληκοειδίτιδας. Οι άνδρες παραμένουν ανώνυμοι για τη δική τους ασφάλεια. Δυστυχώς, όταν ο γιατρός διαπίστωσε ότι το αγόρι είχε δύο μπαμπάδες, αμέσως ανέφερε τους γονείς στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή. Η επιτροπή στη συνέχεια έκανε μήνυση στους κοινωνικούς λειτουργούς, που ενέκριναν την τεκνοθεσία των παιδιών για «αμέλεια» . Έδωσε, επίσης, εντολή στις αρχές να πάρουν τα αγόρια μακριά από το σπίτι και τους γονείς τους.

Τον Ιούλιο, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα. Οι αρχές της επιτροπής προσπάθησαν πολλές φορές να ερευνήσουν το διαμέρισμα των μπαμπάδων και των συγγενών της οικογένειας τους. Τελικά, οι ανακριτές εισέβαλαν και εξέτασαν τους δύο άνδρες (τον έναν εκ των δύο για περισσότερο από τρεις ώρες) και τον αδελφό του ενός.

Ένας από τους άνδρες της ομόφυλης σχέσης τεκνοθέτησε νόμιμα τα δύο αγόρια, ηλικίας 12 και 14 ετών το 2010. Τα ομόφυλα ζευγάρια δεν επιτρέπεται να τεκνοθετούν παιδιά στη Ρωσία, αλλά αν είναι κάποιο άτομο single μπορεί. Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, η υπηρεσία τεκνοθεσίας στο Lyublino πραγματοποιούσε τακτικές επισκέψεις στο σπίτι τους από το 2010 έως το 2019. Η υπηρεσία ανέφερε ότι οι άντρες φρόντισαν πολύ καλά τα αγόρια, ενώ οι γείτονες του ζευγαριού είπαν μόνο καλά πράγματα για την οικογένεια στα τοπικά μέσα, τονίζοντας ότι δεν είδαν κανένα σημάδι προβλήματος, “τα παιδιά μεγάλωσαν σε μια ευφυή και ήρεμη ατμόσφαιρα και οι γονείς φρόντισαν για τα παιδιά» .

Μάλιστα, ο ψυχολόγος που αξιολόγησε την οικογένεια δε βρήκε κανένα στοιχείο κακοποίησης, αντίθετα, αναφέρθηκε σε «μια υγιή και στενή συναισθηματική σχέση μεταξύ γονέων και παιδιών» .

Υποστηρικτές και μέλη της LGBTI κοινότητας στη Ρωσία έχουν μεγάλη ανησυχία για το τι σημαίνει αυτή η περίπτωση για την κοινότητα και υποστηρίζουν ότι ο νόμος είναι διατυπωμένος τόσο αόριστα που δεν καθιστά σαφές ποιες ενέργειες είναι παράνομες και ποιες όχι.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!