Ο Taiga Ishikawa είναι δικηγόρος και LGBT+ ακτιβιστής και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών εξελέγη στην Άνω Βουλή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CDPJ).

“Ζήτησε την υποστήριξη των LGBT+ ατόμων στις εκλογές”, δήλωσε ο ίδιος στα μετά την εκλογή του.

“Πολλοί άνθρωποι απ΄όλη την Ιαπωνία βρήκαν το κουράγιο να με ψηφίσουν. Αυτό δείχνει ότι είμαστε εδώ”.

Η Ιαπωνία εξέλεξε τουλάχιστον 8 ανοιχτά LGBT+ άτομα σε περιφερειακά συμβούλια και κοινοβούλια.

Η συντηρητική Ιαπωνία δεν επιτρέπει την ισότητα στον γάμο ενώ η ισχύουσα νομοθεσία δεν προστατεύει την LGBT+ κοινότητα από τις διακρίσεις.

Το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) είναι γνωστό για τις αντί-LGBTI του απόψεις. Αντίθετα, το CDPJ έχει προωθήσει νομοσχέδια για την προστασία των LGBTI δικαιωμάτων.

Ο Ishikawa δεσμεύτηκε να προωθήσει τα νομοσχέδια αυτά. “Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να περάσουν τα νομοσχέδια”, δήλωσε χαρακτηριστικά. “Θέλω να στηρίξω τους ευάλωτους ανθρώπους σε αυτήν την κοινωνία”.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πόσο συντηρητικοί είναι οι Ιάπωνες με τους γκέι (χωρίς να τους χλευάσουν όμως ποτέ, σεβόμενοι πρώτα την ανθρώπινη οντότητα τους), θεωρώ ότι η εκλογή του Ishikawa (τον οποίο γνώρισα από κοντά σε μια σάουνα) είναι ένα τεράστιο βήμα προόδου για την Ιαπωνία στο θέμα των ομοφυλοφίλων. Πολύ χάρηκα με την εκλογή του. Του έστειλα ήδη συγχαρητήρια.

Comments are closed.