Οι ομο/τρανσφοβικοί ψυχολόγοι βλάπτουν σοβαρά τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

22/07/2019

“Πες μου πώς γίνεται να είσαι ψυχολόγος το 2019 και να υπερασπίζεσαι ομοφοβικές, τρανσφοβικές και σεξιστικές απόψεις;”

Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί την όποια επιστημονική του ιδιότητα για να καλύψει και να δικαιλογήσει τον προσωπικό του σκοταδισμό. Που την καταχράζεται για να γίνει κοινωνός ρατσιστικών απόψεων, ικανοποιώντας τα όποια οικονομικά και μισαλλόδοξα συμφέροντα.

Πάρτε για παράδειγμα την ανάρτηση που έκανε αυτός ο ψυχολόγος, στη σελίδα που διατηρεί στο facebook.

“Το όριο που διαφοροποιεί εσένα από μένα, τον άνδρα από την γυναίκα, το ένα έθνος από το άλλο, την ζωογόνα επιθυμία από την θανατηφόρα αδιαφοροποίητη και ζωώδη εκδοχή της, είναι βασική προϋπόθεση για την υγιή εξατομίκευση και την κοινωνία του ενός με τον άλλον. Αντίστοιχα και στην ζωή ενός ζευγαριού. Ο άντρας και η γυναίκα, ακριβώς επειδή είναι διαφορετικοί, για αυτό μπορούν να δοκιμάσουν να συγκλίνουν την διαφορετικότητα τους για να πετύχουν μια συμφωνία, να δημιουργήσουν, με προϋπόθεση την αποσπασματικότητα, τα σημεία διαχωρισμού τους και την απόσταση που τους χωρίζει, μια ενότητα. Όπως η έννοια του “unisex” είναι σύγχυση και όχι κοινωνία, αντίστοιχα και η μόδα της προώθησης της ομοφυλοφιλίας είναι σημάδι έντονης ψυχικής σύγχυσης και διάσπασης, με την προβιά του παγκοσμιοποιημένου πλέον δικαιώματος στην διαφορετικότητα και στην επιλογή εναλλακτικής σεξουαλικής θέσης και συμπεριφοράς.”

Σε μια εποχή που ο κλάδος της ψυχολογίας έχει αποκηρύξει τις αναχρονιστικές απόψεις του παρελθόντος έχοντας αναγνωρίσει τα τρομακτικά λάθη του, ο συγκεκριμένος ψυχολόγος επιμένει να εναντιωθεί στην επιστήμη του και να ταχθεί με τη μεριά του σκοταδισμού, κάνοντας λόγο για “μόδα της προώθησης της ομοφυλοφιλίας” και για “έντονη ψυχική σύγχυση και διάσπαση, με την προβιά του παγκοσμιοποιημένου πλέον δικαιώματος στην διαφορετικότητα και στην επιλογή εναλλακτικής σεξουαλικής θέσης και συμπεριφοράς.” 

Παράλληλα, προωθεί και σεξιστικές αντιλήψεις.

Αμερικανική Ψυχαναλυτική Ένωση: “Συγγνώμη που θεωρούσαμε την ομοφυλοφιλία ψυχική ασθένεια”

Φυσικά και είναι ελεύθερος ως άνθρωπος να πιστεύει ό,τι θέλει και να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να το κάνει ως επιστήμονας.

Ως κοινότητα έχουμε περάσει πολλά – και συνεχίζουμε να περνάμε – από “σκοταδιστές επιστήμονες”. Φτάνει πια!


Σημαντικό: Αν είσαι ΛΟΑΤΚΙ+ και χρειάζεται να μιλήσεις σε ειδικούς ψυχικής υγείας, προσπάθησε να αναζητήσεις αυτούς που είναι επαρκώς και καταλλήλως καταρτισμένοι. Παρακάτω, κάποιες επιλογές:

11528: Η νέα γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης είναι “δίπλα σου”

Για την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!