Για σεξουαλική κακοποίηση κατηγορείται ένας πάστορας στο Νιου Τζέρσεϋ, που υποστηρίζει ότι διώχνει τα κακά, δαιμονικά πνεύματα από τους άνδρες.

Σύμφωνα με το Newsweek, τρεις ενορίτες υποστήριξαν ότι ο 69χρονος αιδεσιμότατος William Weaver τους παρενόχλησε και τους κακοποίησε σεξουαλικά. Δήλωσαν, μάλιστα, ότι ο ίδιος τους είπε πως θα χρειαστεί “να ρουφήξει τον δαίμονα μέσα από το σπέρμα τους”.

Στις καταθέσεις τους, τα θύματα δίνουν πληροφορίες για τις συνεδρίες εξορκισμού του πάστορα.

“Μου ζήτησε να βγάλω τα ρούχα μου και να ξαπλώσω. Μετά έβαλε ένα νόμισμα αγγέλου στο μέτωπό μου ενώ τοποθέτησε μερικές πέτρες στα χέρια και στους αστραγάλους μου”, ανεφέρει ένα από τα θύματα. “Στη συνέχεια μου έκανε στοματικό έρωτα”.

Ο πάστορας υποστήριζε ότι ακολουθούσε αρχαία τελετουργικά της Αμερικής ενώ συχνά μουρμούριζε έναν στίχο από τη βίβλο.

Ο AJ Meeker εξήγησε πώς άρχισε να επισκέπτεται τον Weaver, το 2000, μετά από κάποια οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Τότε ήταν 20 ετών.

«Αρνούμαι να μείνω σιωπηλός», δήλωσε στην κατάθεσή του. «Πρέπει να σιγουρευτώ ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ σε κανέναν άλλο».

Ένα άλλο θύμα δήλωσε ότι μετά τον “εξορκισμό” ο πάστορας τον κοίταξε στα μάτια και τον φίλησε στο στόμα. “Είμαι ο προστάτης σου τώρα”, του είπε χαρακτηριστικά.

Τον Ιούνιο, οι τρεις άνδρες άσκησαν αγωγή κατά του Weaver.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές βρήκαν gay πορνό στον υπολογιστή του Weaver, που ανήκει στην εκκλησία.