Ένας χρόνος από την αυτοκτονία του 15χρονου Νικόλα λόγω ομοφοβικού εκφοβισμού

0
1

Παρά την ψήφιση νόμων για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων ο ομοφοβικός εκφοβισμός συνεχίζει να σκοτώνει.

Τι γίνεται στην εκπαίδευση; Ποια είναι τα στοιχεία; Υπάρχουν κατευθύνσεις από το Υπουργείο Παιδείας για την συμπερίληψη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και την αντιμετώπιση των ομοτρανσφοβικών διακρίσεων και εκφοβισμού; Τι μπορούμε να κάνουμε ως παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς;

Η Έλενα Όλγα Χριστίδη, ψυχολόγος από την Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας και ο Πέτρος Σαπουντζάκης, εκπαιδευτικός από το Πολύχρωμο Σχολείο μίλησαν για το θέμα στην εκπομπή “Μπροστά στα Γεγονότα” της 16ης Ιουλίου 2019.

Η έρευνα της Colour Youth για το Σχολικό Κλίμα: https://rainbowschool.gr/colour-youth…

Οι Κατευθυντήριες Γραμμές που ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας: https://rainbowschool.gr/wp-content/u…

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!