Goodbye Mother: Μία ταινία με θέμα τις ΛΟΑΤ οικογένειες

17/07/2019
από

Η ταινία “Thua Me Con Di” στα αγγλικά “Goodbye Mother” είναι μια γλυκόπικρη ταινία LGBT-themed από το Βιετνάμ, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 18 Αυγούστου.

Η ταινία ακολουθεί το δράμα του Βαν και του σύντροφό του Ιάν, ο οποίος μόλις επέστρεψε από τις ΗΠΑ στο Βιετνάμ Όταν επισκέπτονται την οικογένεια του Βαν, το ζευγάρι αντιμετωπίζει δυσκολίες, επειδή δε μπορεί να πει στους άλλους για τη σχέση τους. Όλοι νομίζουν ότι είναι απλώς φίλοι. Πώς μπορεί ο Βαν να εξηγήσει την ομόφυλη σχέση του στη μητέρα του;

Το τρέιλερ δείχνει μερικές σκηνές σύγκρουσης μετά την αποκάλυψη της μυστικής σχέσης μεταξύ των δύο ανδρών. To Goodbye Mother είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Trinh Dinh Le Minh, απόφοιτος σκηνοθεσίας του Πανεπιστημίου του Τέξας. Έχει κάνει μερικές ταινίες μικρού μήκους, αλλά αυτή είναι η πρώτη του μεγάλη ταινία.

Ο Minh δήλωσε ότι η ταινία του δεν ασχολείται με την αγάπη. Αντίθετα, μοιάζει να πηγαίνει βαθύτερα μέσα στην οικογένεια και στη σχέση των γονέων με τα παιδιά τους.

“Οι LGBT άνθρωποι που ζουν στο Βιετνάμ δε μπορούν να έχουν παιδιά, ως εκ τούτου είναι δύσκολο να πάνε ενάντια στη βούληση και τις προσδοκίες των δικών τους γονέων. Οι γονείς πρέπει, επίσης, να ζήσουν με τη σκέψη ότι δεν εκπλήρωσαν το χρέος τους, καθώς αντιμετωπίζουν τον φόβο ότι τα παιδιά τους υφίστανται διακρίσεις από τον κόσμο.”

Δείτε το τρέιλερ:




Δες και αυτό!