Gay πρωτοετής φοιτητής ιατρικής αυτοκτόνησε στο Ισραήλ

15/07/2019
από

Ο Adam Seef, ένας 19χρονος gay Εβραίος νεαρός, έβαλε τέλος στη ζωή του στις αρχές του μήνα, αφήνοντας πίσω του ένα σπαρακτικό σημείωμα, αναφερόμενος στον αγώνα του με το άγχος, την κατάθλιψη και την ζωή του στον κόσμο μας, ως ένα gay άτομο.

Ο Seef, είχε μόλις κλείσει τα 19 και ήταν διακοπές με την παρέα του στο Ισραήλ, όταν αυτοκτόνησε. Μετά το τραγικό γεγονός, η παρέα του επέστρεψε στη Νότια Αφρική (όπου βρίσκεται η οικογένεια του Seef) για να παραστεί στην κηδεία του αγαπημένου τους φίλου.
Σύμφωνα με την South African Jewish Report, ο Seef ήταν πρωτοετής φοιτητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Witwatersrand.

Η οικογένεια του Seef ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το εξής μήνυμα:

“Το ίδιος εξήγησε ότι αγωνιζόταν με την θέση του στον κόσμο, τη μετάβασή του προς την ενηλικίωση, την ταυτότητα του και τη σεξουαλικότητά του” .

Μοιράστηκαν ακόμη το σημείωμα που άφησε πίσω του ο νεαρός, με το οποίο απευθυνόταν στους γονείς του, στην αδελφή του και στη γιαγιά του.

«Η λήξη της ζωής μου δεν είναι λάθος κάποιου άλλου, αλλά δικό μου» , έγραψε. «Λυπάμαι πολύ, αν ο θάνατός μου μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό πολλούς ανθρώπους, αλλά κανείς δε θα καταλάβει ποτέ, τι είναι να ζω, με μια τόσο μεγάλη κατάθλιψη. Οι άνθρωποι μπορούν να πουν αυτό που θέλουν, αλλά εγώ σοβαρά δε μπορώ να ζήσω ούτε ένα δευτερόλεπτο ακόμη έτσι» .
«Έφτασα τελικά στο βυθό. Νιώθω τόσο μόνος, ανεξάρτητα από το με πόσους ανθρώπους είμαι περιτριγυρισμένος και με νοιάζονται.”

Έκλεισε λέγοντας: «Το κάθε άτομο από σας με βοήθησε να ζήσω μια σημαντική και χαρούμενη ζωή και γνωρίζω ότι είμαι πιο ευτυχισμένος τώρα στο θάνατο» .

Όταν ο Seef γεννήθηκε, υπέστη διπλή πνευμονία και πέρασε τις πρώτες έντεκα ημέρες της ζωής του σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Από νεαρή ηλικία, η οικογένειά του παρατήρησε, ότι υπέφερε από άγχος και δεν ήθελε να είναι μόνος του. Ο πατέρας του του έφερε έναν σκύλο Αγίου Βερνάρδου, τον Casanova, για να βοηθήσει τον μικρό με το άγχος του.

«Ο Casanova ήταν του Adam, κοιμόταν στο δωμάτιό του και δεν τον άφηνε σχεδόν ποτέ μόνο του, προσφέροντάς του ανακούφιση» , είπε ο πατέρας του. Ωστόσο, ο Casanova έπρεπε να υποβληθεί σε ευθανασία λίγες εβδομάδες πριν από τον πρόωρο θάνατο του Seef.
«Νομίζω ότι ο Cas ήξερε ότι ο Adam αγωνιζόταν κι ήξερε ότι είχε κάνει ό, τι μπορούσε γι’ αυτόν» , είπε η μητέρα του, προσθέτοντας ότι η μετάβαση από το σχολείο στο Πανεπιστήμιο ήταν μεγάλη πρόκληση για τον νεαρό.

«Αγωνίστηκε πάντα τόσο σκληρά για να επιβιώσει και να ανήκει. Πρέπει να ήταν εξαντλητικό» .

Στο τέλος του μηνύματος της οικογένειας στα social media αναφέρονται τα εξής:

“Αν υπάρχει κάποιο δίδαγμα πoυ μπορούμε να μάθουμε από αυτήν την σπαρακτική τραγωδία, είναι ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο, μέσα στον οποίο κάθε παιδί θα μπορεί να είναι αυτό που είναι, χωρίς να αισθάνεται ότι κρίνεται γι’ αυτό και θα είναι περιτριγυρισμένο από αγάπη.” 

Ένας υποστηρικτικός ενήλικας αρκεί για να σωθεί η ζωή ενός νεαρού LGBTQ ατόμου


Αν χρειάζεσαι ψυχολογική στήριξη κάλεσε στην ΛΟΑΤΚΙ+ Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, ή στην 24ωρη Γραμμή για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας 1018.




Δες και αυτό!