Υπέρ της “θεραπείας μεταστροφής των ομοφυλόφιλων” ο υπουργός Παιδείας του Ισραήλ

14/07/2019
από

Την οργή της αντιπολίτευσης και οργανώσεων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και την αποδοκιμασία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας του Ισραήλ Ραφί Πέρετζ, ορθόδοξου ραβίνου και αρχηγού του υπερεθνικιστού κόμματος Ενωμένη Δεξιά, υπέρ της αποκαλούμενης «θεραπείας μεταστροφής» των ομοφυλόφιλων.

Οι περισσότερες χώρες της Δύσης απαξιώνουν αυτή την πρακτική, την οποία έχουν καταδικάσει ως δυνητικά επιβλαβή και επικίνδυνη ιατρικοί σύλλογοι, ανάμεσά τους και ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος.

Ο Πέρετζ, ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας στην δεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου τον περασμένο μήνα, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι πιστεύει ότι η θεραπεία μεταστροφής μπορεί να έχει αποτελέσματα. «Έχω μια πολύ βαθιά εξοικείωση με το ζήτημα της εκπαίδευσης» είπε στο Channel 12.

Δίνοντας το παράδειγμα ενός ομοφυλόφιλου, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό, «είχε την τάση», ο Πέρετζ είπε: «Αρχικά, τον αποδέχθηκα. Του είπα θερμά λόγια. Του είπα ‘Ας σκεφτούμε. Ας μελετήσουμε. Και ας αναλογιστούμε’. Ο στόχος είναι πρώτα από όλα για τον ίδιο να μάθει καλά τον εαυτό του…και τότε να αποφασίσει».

Λίγο μετά την τηλεοπτική μετάδοση της συνέντευξης, στο τέλος του ιουδαϊκού Σαββάτου, ο Νετανιάχου συνομίλησε με τον υπουργό του ζητώντας «διευκρινίσεις».

«Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας αναφορικά με την ΛΟΑΤ κοινότητα είναι απαράδεκτες για μένα και δεν αντανακλούν τη θέση της κυβέρνησης της οποίας ηγούμαι» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με ανακοίνωσή του.

Την περασμένη Τρίτη, ο Πέρετζ, προκάλεσε και πάλι οργή, όταν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι είπε σε συναδέρφους του υπουργούς ότι ο γάμος μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων της διασποράς ισοδυναμεί με ένα «δεύτερο Ολοκαύτωμα».

Στη συνέντευξή του στο Channel 12, ο υπουργός Παιδείας περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο που πασχίζει να ισορροπήσει τον σεβασμό στους άλλους, ανεξαρτήτως του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, με τα καθήκοντά του ως θρησκευτικός ηγέτης.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!