“Η καταπίεση των gay χρειάζεται να σταματήσει. Όχι άλλες αυτοκτονίες.”

11/07/2019
από

Ένα σπαρακτικό ποστ κάνει τον γύρω του κόσμου μέσω του Facebook, για την ιστορία ενός gay ζευγαριού από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μία εκστρατεία μέσω των social media με σκοπό να μην ξεχαστεί το ποιος ήταν ο Fahad, ότι ο Fahad αγαπούσε τον Ferry, ότι ήταν ένας gay άνδρας κι ότι αυτοκτόνησε, επειδή δεν άντεξε άλλο την κοινωνική καταπίεση.

Ο Fahad, δυστυχώς, έβαλε τέλος στη ζωή του στις 25 Ιουνίου του 2019. Η οικογένειά του, όμως, του επιφύλασσε κι έναν δεύτερο θάνατο, όταν απαγόρευσε στον σύντροφό του Ferry, να παρευρεθεί στην κηδεία και υποχρεώνοντάς τον να κατεβάσει όλες τις κοινές τους φωτογραφίες από το Instagram. Ακόμη, φρόντισε να πει ψέματα για την αιτία του θανάτου του παιδιού τους. Καρδιακή προσβολή, είπαν, έφυγε έτσι ξαφνικά. 

Διαβάστε όλο το ποστ παρακάτω σε ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά:

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ

“Αυτή είναι μια φωτογραφία των αγαπημένων μας φίλων Fahad (αριστερά) και Ferry (δεξιά) στις καλύτερες μέρες τους. Ο Ferry είναι Ολλανδός κι ο Fahad Βρετανός πακιστανικής προέλευση. Ζούσαν μαζί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ζευγάρι μας επισκεπτόταν συχνά στο Άμστερνταμ, ένα μέρος στο οποίο αγαπούσαν τόσο την αποδοχή όσο και την ανοιχτή αντίληψη για τα πράγματα, ειδικά όμως λάτρευαν το φεστιβάλ που ονομάζεται Milkshake festival Amsterdam. Εκεί όπου ο Fahad αισθανόταν πάντα ασφαλής και ελεύθερος.

Την εβδομάδα της 50ής επετείου των ταραχών του Stonewall λάβαμε τις τρομερές ειδήσεις ότι ο Fahad είχε σκοτωθεί. Ο θάνατός του μας σπάραξε την καρδιά. Άφησε πίσω του τον σύντροφό του και δύο κόρες. Ο Ferry είναι καταρρακωμένος από το χαμό του, καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει τι περνάει. Οι σκέψεις μας είναι μαζί του συνεχώς, με δυσκολία συγκρατώ τα μάτια μου στεγνά γράφοντας αυτό το κείμενο.

Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο σκληρή είναι η ζωή του Fahad. Η σεξουαλικότητα του ήταν γνωστή στους γονείς του από νεαρή ηλικία. Ο Fahad απεστάλη σε ψυχιατρικό θάλαμο στο Πακιστάν από τους γονείς του, όταν ανακάλυψαν ότι ο γιος τους ήταν ομοφυλόφιλος, διαβάζοντας το ημερολόγιό του. Ο Fahad αναγκάστηκε υποχρεωτικά να παντρευτεί και να ζήσει μια ζωή μέσα στο ψέμα. Ζούσε μέσα στον φόβο και ο αδελφό του τον εκβίαζε λόγω της σεξουαλικότητάς του. Ο φίλος μας πολέμησε πολλές μάχες. Στο τέλος δεν μπόρεσε να αντέξει άλλο την πίεση και έχασε τον αγώνα.

Είπαν στον Ferry ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτος στην κηδεία του Fahad. Ο Fahad είναι θαμμένος στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου, σε έναν τόπο που δεν έχει φίλους ή οικογένεια για να μπορέσει να πάει και να επισκεφτεί τον τάφο του. Η οικογένεια είπε σε όλους ψέματα, ότι ο Fahad πέθανε από καρδιακή προσβολή. Ασκήθηκε πίεση στον Ferry να αφαιρέσει όλες τις φωτογραφίες από το Instagram όσες ήταν μαζί με τον Fahad, συμπεριλαμβανομένης της παραπάνω εικόνας. Η οικογένεια ενδιαφερόταν περισσότερο να κρατήσει την τιμή στην οικογένειά της παρά να αγαπήσει τον γιο της. Θέλουν να τον απομακρύνουν και πάλι πίσω στη ντουλάπα, ακόμα και μετά το θάνατό του.

Δεν μπορώ να αντέξω στη σκέψη ότι ο κόσμος θα ξεχάσει τον Fahad, τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και τη σχέση του με τον Ferry. Δε μπορώ να επιτρέψω στον Fahad να πεθάνει με έναν δεύτερο θάνατο.

Γιορτάζουμε την ελευθερία, για την οποία αγωνίστηκαν γενναίοι άνδρες και γενναίες γυναίκες πριν από 50 χρόνια. Ωστόσο, σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν αμέτρητοι αριθμοί ομοφυλοφίλων ανδρών και γυναικών που δεν μπορούν να απολαύσουν αυτήν την ελευθερία. Για αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να συνεχιστεί το Stonewall.

Η αδιαφορία και η άγνοια σκοτώνουν. Η καταπίεση των GAY χρειάζεται να σταματήσει.

Ο Fahad σκεφτόταν ότι ποτέ δεν ήταν αρκετά καλός, οπότε ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΔΩ. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει για τον Fahad.

Θα ήθελα να σας ζητήσω να μοιραστείτε αυτό το POST όσο το δυνατόν περισσότερο για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για τον Fahad και για την αυτοκτονία γενικά. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ.

Ο Fahad δεν είχε κανένα πρόβλημα συνύπαρξης του Ισλάμ και του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να σεβαστείτε τις πεποιθήσεις του. 

Θα σε αγαπάμε πάντα Fahad, αναπαύσου εν ειρήνη.

Fahad Shabbir 02-12-1978 – 25-06-2019


Αν χρειάζεσαι ψυχολογική στήριξη κάλεσε στην ΛΟΑΤΚΙ+ Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, ή στην 24ωρη Γραμμή για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας 1018.




Δες και αυτό!