Λεσβιακές ομάδες με συνθήματα υπέρ της τρανς κοινότητας στην κορυφή του London Pride

07/07/2019
από

Αρκετές λεσβίες και queer γυναίκες, που θέλησαν να δείξουν την υποστήριξή τους στην τρανς κοινότητα, βρέθηκαν στην αρχή της περήφανης πορείας του London Pride, έναν χρόνο μετα το περιστατικό με την αντι-τρανς ομάδα λεσβιών.

Η ομάδα “L with the T” συμμετείχε δυναμικά στην μεγάλη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε εχθές, με συνθήματα υπέρ της τρανς κοινότητας και ενός συμπεριληπτικού pride.

Οι διαδηλώτριες είχαν μαζί τους πανώ και πλακάτ που έγραφαν “υποστηρίξτε την τρανς νεολαία” και “προστατεύστε τις τρανς ζωές”.

Ήταν πριν από ένα χρόνο, όταν μία ομάδα περίπου 10 γυναικών που κρατούσαν πλακάτ με αντι-τρανς συνθήματα, όπως «οι τρανς ακτιβιστές διαγράφουν τις λεσβίες» μπήκαν στην κορυφή της παρέλασης.

Το περιστατικό αυτό μάλιστα ανάγκαση τη διοργάνωση του Pride να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, αναφέροντας:

«Αδιαλλαξία, αδιαφορία και μίσος, πράγμα απαράδεχτο.

Δυστυχώς, δεν είχαμε τη δυνατότητα να απομακρύνουμε την ομάδα με τη βία, γιατί η παρέμβασή τους δε θεωρήθηκε εγκληματική πράξη. Ζήτησαν να παρελάσουν πίσω από τη σημαία του ουράνιου τόξου, δηλαδή στην κορυφή της παρέλασης.

Δεν το επιτρέψαμε, καθώς δε θέλαμε να νομιμοποιήσουμε το μήνυμά τους. Έτσι, τη μεταφέραμε πολύ πιο μπροστά και μακριά από την επίσημη έναρξη της παρέλασης για να την διαχωρίσουμε. Σκεφτόμαστε πώς θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε κάτι παρόμοιο στο μέλλον με καλύτερο τρόπο.»

Η οργανωτική επιτροπή του Pride του Λονδίνου ζήτησε συγγνώμη




Δες και αυτό!