Που πάνε όλα αυτά τα rainbow προϊόντα μετά το Pride;

05/07/2019

Κατά τη διάρκεια του μήνα Υπερηφάνειας, οι επιχειρήσεις στρέφουν την προσοχή τους στο ροζ χρήμα και κυκλοφορούν τις γνωστές pride συλλογές τους. Παπούτσια, ρούχα, πατατάκια, μπύρες … τα πάντα σε rainbow αποχρώσεις. Τι συμβαίνει όμως με αυτά τα προϊόντα μετά το Pride;

Το Vox.com προσπάθησε να απαντήσει σ΄αυτή την ερώτηση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα “ότι τα Pride προϊόντα δεν έχουν τη μοίρα άλλων συλλογών, όπως τα χριστουγεννιάτικων ή του Halloween, οι οποίες πωλούνται μετά σε ιδιαιτέρως χαμηλή τιμή”.

Κάποιες επιχειρήσεις κάνουν κάποιες εκπτώσεις αλλά οι περισσότερες, όπως η Nike, συνεχίζουν να τα πωλούν στην αρχική τους τιμή. Πολλοί είναι μάλιστα που αγοράζουν τα pride προϊόντα τους για να τα πουλήσουν στη συνέχεια στο ebay στη διπλάσια τιμή.

Η Target δήλωσε στο Vox ότι σκοπεύει να δωρήσει όλο το Pride απόθεμα σε φιλανθρωπίες χωρίς να γίνει όμως πιο συγκεκριμένη. Από την άλλη, η Bud Light υποστήριξε ότι θα συνεχίσει να πουλά τα rainbow μπουκάλια μπύρας, μέχρι να τελειώσουν.

Αρκετές εταιρείες ρούχων – American Apparel, H&M, Lucky Brand, Toms, Asos και Bombas — θα συνεχίζουν να διαθέτουν τις συλλογές στην αρχική τιμή μέχρι τέλους, διαθέτοντας μέρος των εσόδων σε διάφορες LGBTQ οργανώσεις

Εν τω μεταξύ, φίρμες όπως η American Eagle, η Diesel, η Gap και η Reebok αρνήθηκαν να δώσουν κάποια συγκεκριμένη απάντηση.

Οι μικρότερες επιχειρήσεις πάντως αποσύρουν προσωρινά τα προϊόντα για να τα διαθέσουν και πάλι του χρόνου.

Ο ροζ καπιταλισμός καλά κρατεί!!!

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!