Δεκαπενταύγουστος σήμερα και όλη η χώρα (σ.σ. η ορθόδοξη) γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου. Είναι μάλιστα μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της ορθοδοξίας.

ακολουθεί διαφήμιση...

Θέλω να σας πω, ότι πάντα με προβλημάτιζε αυτή η γιορτή. Δεν φτάνει που η Παναγία αποτελεί τη μοναδική γυναικεία φιγούρα που αναγνωρίζεται από την ορθοδοξία πάνω από το κυρίως ανδροκρατούμενο σώμα αγίων της (φυσικά ως η παρθένα θεοτόκος), εμείς επιλέγουμε να γιορτάσουμε και την ημέρα που εκείνη πεθαίνει. Περίεργο δεν είναι;

Και με αφορμή την ημέρα του θανάτου της, η εκκλησία μάς “παροτρύνει” να ευχηθούμε στις απανταχού Μαρίες (& Παναγιώτες) τιμώντας μ΄αυτό τον τρόπο την γυναίκα που αποφάσισε να φέρει στον κόσμο τον Χριστό.

Και μπορεί σήμερα να μας ζητά να γιορτάζουμε αυτή τη γυναίκα που πήρε την απόφαση μιας “θεϊκής γέννας”, όλες τις υπόλοιπες ημέρες μας ζητά να αφαιρέσουμε από τις γυναίκες το δικαιώμα να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, αφού οι γέννες πρέπει να είναι μονόδρομος. Ακόμα κι αν αυτές είναι ανεπιθύμητες ή αποτέλεσμα βιασμού ή ό,τι.

Μπορεί λοιπόν η σημερινή ημέρα να αναφερέται σε μια γυναίκα που πήρε μια απόφαση, η (κάθε) πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα (ημέρα αγέννητου παιδιού) θα αναφέρεται δυστυχώς σ΄αυτές που δε θα έχουν το δικαίωμα να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.

Η Ιερά Σύνοδος καθιέρωσε μέρα “αγέννητου παιδιού”- Και με τη βούλα πλέον κατά των αμβλώσεων

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ξεχασες να πεις και οτι 50% πιστεουν στο ματι..Μην παραλειπεις στοιχεια επειδη ετσι σε βολευει πονηρουλη!

 2. Ούτε τον Δεκαπενταύγουστο δεν σεβάστηκες ούτε άφησες τη γιορτή αυτή ασχολίαστη
  Καιρό ναι το 95% των Ελλήνων όσο και αν σε πονάει είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και πιστεύουν
  Για αυτό όπως απαιτείς και εσυ με προκλητικό τρόπο να σε σεβαστούν έτσι οφείλεις και εσυ να σέβεσαι αυτούς που πιστεύουν ακομα και αν αποστρέφεται τη θρησκεία
  Και καλό θα ήταν να μην μας πριζεις με αμπελοφιλοσοφίες για το πως αντιλαμβάνεσαι την ορθοδοξία και τη σχέση της Μεγαλοχαρης με αυτή
  Και επίσης είναι αξιοθαύμαστο πως β κατάφερες πάλι να συσχετίσεις τη γιορτή αυτή με τις εκτρώσεις
  Όχι άλλο κάρβουνο λυπήσου μας!!

Comments are closed.