Ας δώσουμε στην κάθε Μαρία το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει με το σώμα της

15/08/2019

Δεκαπενταύγουστος σήμερα και όλη η χώρα (σ.σ. η ορθόδοξη) γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου. Είναι μάλιστα μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της ορθοδοξίας.

Θέλω να σας πω, ότι πάντα με προβλημάτιζε αυτή η γιορτή. Δεν φτάνει που η Παναγία αποτελεί τη μοναδική γυναικεία φιγούρα που αναγνωρίζεται από την ορθοδοξία πάνω από το κυρίως ανδροκρατούμενο σώμα αγίων της (φυσικά ως η παρθένα θεοτόκος), εμείς επιλέγουμε να γιορτάσουμε και την ημέρα που εκείνη πεθαίνει. Περίεργο δεν είναι;

Και με αφορμή την ημέρα του θανάτου της, η εκκλησία μάς “παροτρύνει” να ευχηθούμε στις απανταχού Μαρίες (& Παναγιώτες) τιμώντας μ΄αυτό τον τρόπο την γυναίκα που αποφάσισε να φέρει στον κόσμο τον Χριστό.

Και μπορεί σήμερα να μας ζητά να γιορτάζουμε αυτή τη γυναίκα που πήρε την απόφαση μιας “θεϊκής γέννας”, όλες τις υπόλοιπες ημέρες μας ζητά να αφαιρέσουμε από τις γυναίκες το δικαιώμα να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, αφού οι γέννες πρέπει να είναι μονόδρομος. Ακόμα κι αν αυτές είναι ανεπιθύμητες ή αποτέλεσμα βιασμού ή ό,τι.

Μπορεί λοιπόν η σημερινή ημέρα να αναφερέται σε μια γυναίκα που πήρε μια απόφαση, η (κάθε) πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα (ημέρα αγέννητου παιδιού) θα αναφέρεται δυστυχώς σ΄αυτές που δε θα έχουν το δικαίωμα να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.

Η Ιερά Σύνοδος καθιέρωσε μέρα “αγέννητου παιδιού”- Και με τη βούλα πλέον κατά των αμβλώσεων

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!