Ένα λεσβιακό ζευγάρι πιγκουίνων στο ενυδρείο Sea Life του Λονδίνου απέκτησαν ένα μικρό πιγκουινάκι κατά τη διάρκεια του μήνα του Pride. Οι δύο πιγκουίνες έγιναν μαμάδες για πρώτη φορά!

Οι δύο θηλυκές πιγκουίνες του Gentoo, η Marama και η Rocky, φρόντισαν ένα αυγό που τους έδωσε το προσωπικό, όταν μια άλλη πιγκουίνα-μαμά δε μπορούσε να χειριστεί την πίεση δύο μωρών.

Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και πέντε χρόνια και αποδεικνύουν τη δύναμη της σχέσης τους με την οικοδόμηση της μεγαλύτερης φωλιάς στην αποικία για να υποδεχτούν το νέο μέλος στην οικογένειά τους.

Το φύλο και το όνομα για το μικρό πιγκουινάκι δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Σύμφωνα με το Metro, η γενική διευθύντρια του Sea Life, Graham McGrath, είπε:

«Η Marama κι η Rocky έχουν αναλάβει τον γονεϊκό ρόλο σαν πάπιες στο νερό – ή θα πρέπει μήπως να πω σαν πιγκουίνες. Η φροντίδα για ένα νεογέννητο είναι σκληρή δουλειά, με αϋπνίες τις νύχτες, με φροντίδα για τη συνεχή σίτιση του μικρού, όμως, αυτό το υπέροχο ζευγάρι γονιών πιγκουίνων είναι απολύτως ατρόμητο και φαίνεται να τα καταφέρνουν όλα σε κάθε βήμα τους” .

Οι πιγκουίνοι του Gentoo είναι μονογαμικά και συντροφικά πλάσματα και ζευγαρώνουν για μια ζωή, όπως και πολλά άλλα είδη πτηνών, που έχει παρατηρηθεί ότι σχηματίζουν μακροχρόνιες ομόφυλες ή ετερόφυλες σχέσεις, το ίδιο συχνά, τόσο αν ζουν σε αιχμαλωσία, όσο κι αν ζουν στην άγρια ​​φύση.

Το ζωικό βασίλειο παρουσιάζει σεξουαλικά ποικιλομορφία και ομόφυλες σχέσεις έχουν καταγραφεί σε περισσότερα από 1.500 διαφορετικά είδη.