18χρονος φοιτητής μαχαιρώθηκε από τον ομοφοβικό πατέρα του

03/07/2019
από

Ένας 18χρονος μαθητής μαχαιρώθηκε από τον πατέρα του στη Χιλή, λέγοντάς του ότι ντρεπόταν να έχει έναν “π@^$%η” γιο.

Σύμφωνα με το Κίνημα Ενσωμάτωσης και Απελευθέρωσης για την Ομοφυλοφιλία – Movement for Homosexual Integration and Liberation (Movhil) – μια τοπική ομάδα LGBTQ δικαιωμάτων στη Χιλή – ο γιος παρενέβη σε καβγά μεταξύ της μητέρας και του πατέρα του.

Η μητέρα είπε: “Ζήτησα από τον πατέρα του να φύγει από το σπίτι. Κατά τη διάρκεια του καβγά, μου πέταξε ότι ο γιο μου είναι gay. Μου είπε να βγάλω το επίθετό του από το όνομά του παιδιού, γιατί αισθανόταν ντροπιασμένος να έχει έναν “π@^$%η” γιο.” 


Στο μεταξύ επέστρεψε από το μάθημα ο γιος τους, ο οποίος παρενέβη στον καβγά ζητώντας από τον πατέρα του να παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού στη μητέρα του.

Ο πατέρας τότε προκάλεσε τον γιο του σε μάχη έξω από το σπίτι «με ένα μαχαίρι στο χέρι» .
Ο Πρόεδρος της Movhil Gonzalo Velasquez δήλωσε: “Ήταν μια από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις ομοφοβικής ενδοοικογενειακής βίας. Η αντίδραση ήταν δραματική.”

Ο γιος μαχαιρώθηκε λίγα λεπτά αργότερα κατά τη διάρκεια της επίθεσης και υπέστη ένα θωρακικό διεισδυτικό τραύμα στα αριστερά και δύο ραχιαίες πληγές. Τον βοήθησαν οι γείτονες κι η μητέρα του.

Η υπόθεση βρίσκεται πια στα χέρια της δίωξης, παρέχουμε νομική συμβουλευτική στη μητέρα και το παιδί της, ενώ παρέχουμε και τις απαραίτητες πληροφορίες στον Υφυπουργό για την Πρόληψη του Εγκλήματος, προκειμένου να διασφαλίσουμε δωρεάν νομική και ψυχολογική στήριξη. Δυστυχώς, η υπόθεση προστίθεται σε μια σειρά κακοποιητικών περιστατικών, που συμβαίνουν στην περιοχή Valparaíso, η οποία συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό καταγγελιών για ομοφοβία και τρανσφοβία σύμφωνα με τα στοιχεία της περασμένης χρονιάς» , πρόσθεσε η Movilh.

Η οργάνωση Movhil ανέφερε, επίσης, ότι ένας ακόμη 54χρονος άνδρας δέχτηκε επίθεση από την αδερφή του και τον ανιψιό του. Ο άνθρωπος χτυπήθηκε στο κεφάλι μ’ ένα μπουκάλι και σε όλο το σώμα του. Ο Velásquez πρόσθεσε: “Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι ένα άτομο 54 ετών υπέστη αυτήν την κακοποίηση στα χέρια των συγγενών του. Σε αυτή την υποθεση παρέχουμε επίσης νομική καθοδήγηση» .




Δες και αυτό!