Ευτυχώς που υπήρχε και η Μπελιά για να απαντήσει στην ομο/τρανσφοβία της ΝΔ

03/07/2019

Στην εκπομπή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ, στην ΕΤ1, βρέθηκε η – ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ – υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, Στέλλα Μπελιά.

Εκτός από τους δύο δημοσιογράφους, στην εκπομπή συμμετείχε και ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, Στάθης Κωνσταντινίδης.

Και ενώ η συζήτηση ξεκίνησε σε χαμηλούς τόνους με τον υποψήφιο της Νέα Δημοκρατίας να κρατά τη γνωστή στάση του παραλόγου, “ναι είμαστε για όλους και με τους ΛΟΑΤΚΙ+ αλλά δεν ψηφίσαμε τα νομοσχέδια για τα δικαιώματά τους”, οι παρεμβάσεις τις κα. Μπέλια φαίνεται πως “ερέθισαν” τον κ. Κωνσταντινίδη αναγκάζοντας τον να θυμηθεί το συντηρητικό προφίλ του, με δηλώσεις τύπου: “Δεν αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να διαδηλώνετε δημόσια αυτή τη διαφορετικότητα σας”.

Το αστείο βέβαια είναι ότι μόλις λίγα λεπτά πριν, ο ίδιος δεχόταν τα σχόλια του δημοσιογράφων για την εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας στα τελευταία Pride.

Κόκκινο πανί φαίνεται πως στάθηκε το σχόλιο της κα. Μπελιά για την ασυνεπή στάση των κ. Μητσοτάκη, ο οποίος άλλα δεσμεύτηκε στη συνάντησή του με τις ΛΟΑΤΚΙ+ συλλογικότητες και άλλη κράτησε τελικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Κωνσταντινίδης υπερασπίστηκε το συντηρητικό κοινό που εκπροσωπεί ενώ μοιράστηκε τις φοβικές απόψεις του γύρω από τον θεσμό της ελληνικής οικογένειας, την ταυτότητα φύλου αλλά και γενικά γύρω από τι θεωρεί κανονικό.

Φυσικά τα σχόλια του δεν έμειναν αναπάντητα από την κα. Μπελιά, που ευτυχώς βρισκόταν εκεί.

Συζητήσεις σαν κι αυτές μας δείχνουν τη μεγάλη ανάγκη που έχουμε για μια ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτική εκπροσώπηση.

https://www.facebook.com/stellabeliaSyriza/videos/943197586020459/

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!