Πατέρας συνελήφθη για τη δολοφονία της 19χρονης τρανς κόρης του στο Πακιστάν

02/07/2019
από

Η αστυνομία του Πακιστάν συνέλαβε τον άνδρα για τη δολοφονία της ίδιας του της κόρης, δήλωσαν οι αξιωματούχοι στις 31 Ιουνίου.

Η 19χρονη Maya από την επαρχία Khyber Pakhtunkhwa [خیبر پښتونخوا], έφυγε από το σπίτι της και ζούσε με φίλους της στην πόλη Peshawar. Κι ενώ οι αρχές επέτρεψαν στα μέλη της οικογένειάς της να πάρουν τη Maya πάλι πίσω στο σπίτι, οι κάτοικοι βρήκαν την κοπέλα νεκρή, λίγες ώρες αργότερα.

Τι συνέβη;

Ο πατέρας της Maya φέρεται να «αναστατώθηκε» που η κόρη του ήταν τρανς, σύμφωνα με το Tribune Express. Το περασμένο Σάββατο, η οικογένειά της είχε προσπαθήσει να την φέρει πίσω στο σπίτι, όμως οι φίλοι της Maya, που ανησυχούσαν για την ασφάλειά της, ειδοποίησαν τις αρχές.

Δυστυχώς, η αστυνομία αργότερα επέτρεψε στα μέλη της οικογένειάς της να πάρουν τη Maya πίσω στην πόλη Nowshera. Ο αξιωματικός Azmat Khan είπε ότι ο Aurangzeb Akbar, ο πατέρας της έφηβης κοπέλας, έδωσε την αστυνομία μέχρι και γραπτή διαβεβαίωση ότι δε θα βλάψει το παιδί του.

Όμως, οι κάτοικοι της περιοχής βρήκαν τη Maya νεκρή στην όχθη του ποταμού της πόλης, λίγες μόνο ώρες αργότερα το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την τοπική ομάδα δικαιωμάτων των τρανς ανθρώπων Trans Activists Pakistan: «ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων και συγγενών παρευρέθηκαν» στην κηδεία της Maya.

Επίσης, σε μια προηγούμενη δήλωση, την ημέρα του θανάτου της, η ομάδα απλά είπε:

«Η ζωή είναι όμορφη. Σας παρακαλούμε, αφήστε μας να ζήσουμε!” 

Η έρευνα συνιχίζεται, καθώς κι άλλα μέλη της οικογένειας, εκτός από τον πατέρα, εμπλέκονται στη δολοφονία της κοπέλας, ένας εκ των οποίων είναι ο θείος της.

 




Δες και αυτό!