Αυστραλός LGBTI αξιωματικός της αστυνομίας αυτοκτόνησε

01/07/2019
από

Ο Αυστραλός αστυνομικός Brenton Erkens-Goss συμμετείχε ενεργά στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ της αστυνομίας και της LGBTI κοινότητας. Δυστυχώς, έδωσε τέλος στη ζωή του στις 28 Ιουνίου το απόγευμα.

Ο Ανώτερος Αξιωματικός της Αστυνομίας του Αστυνομικού Σταθμού του Χάμιλτον στη Βικτόρια, σύμφωνα με ένα post στο Facebook: «υπέκυψε τραγικά στους εσωτερικούς του δαίμονες» .

«Ο Brenton ήταν ένας καλός αστυνομικός και ένας ακόμα καλύτερος φίλος και θα λείψει τρομερά σε πολλά άτομα» , έγραψε το Cop Humour Australia. “Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την οικογένεια του Brenton, τις/τους συναδέλφους και τις φίλες και τους φίλους του.”

Ο Erkens-Goss ήταν ένας από τους περισσότερους από 100 LGBTI Αξιωματικούς της Αστυνομίας της Βικτόρια, που εργάζονται για την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινότητα των LGBTI ατόμων, καθώς και για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων, που προκαλούνται από την προκατάληψη και την οικογενειακή βία.

Παρακολούθησε, επίσης, την εναρκτήρια παγκόσμια LGBT διάσκεψη για τους επαγγελματίες του ποινικού δικαίου στο Άμστερνταμ το 2017.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Sydney Star Observer το 2017, ο Brenton Erkens-Goss αποκάλυψε ότι έκρυψε τη σεξουαλικότητά του όταν πρωτομπήκε στην αστυνομία: «Αλλά σήμερα η Ακαδημία είναι πολύ, πολύ υποστηρικτική» , είπε.

Ο Erkens-Goss είπε ότι η κοινωνία «δεν είναι ακόμα εκεί που χρειάζεται» στα ζητήματα ισότητας των LGBTI ανθρώπων, αλλά υπογράμμισε ότι σαφώς και «κερδίζουμε σίγουρα έδαφος» .

«Όλοι αξίζουν να αντιμετωπίζονται ισότιμα» , είπε. «Και να είναι σε θέση να ζήσουν ως ο εαυτός τους, χωρίς να χρειάζεται να κρύψουν το ποιες/ποιοι/ποια είναι πραγματικά» .

Έπειτα, πρόσθεσε: “Αν κάποιο άτομα με ρωτήσει αν είναι οκ να μπει στην Αστυνομία της Βικτόριας, θα πω να το κάνει! Η Αστυνομία της Βικτόρια είναι ένας συμπεριληπτικός οργανισμός με πολλή καλή εξέλιξη ως προς τη σταδιοδρομία κάποιου ατόμου.” 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!