Ένας υποστηρικτικός ενήλικας αρκεί για να σωθεί η ζωή ενός νεαρού LGBTQ ατόμου

28/06/2019
από

Τα νεαρά LGBTQ άτομα είναι πολύ πιο πιθανό να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας από ό, τι οι cis straight συμμαθήτριες/τές τους – αλλά η αποδοχή μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

Μια νέα έρευνα από το πρόγραμμα Trevor έδειξε ότι μόνο ένα ενήλικο πρόσωπο στη ζωή ενός νεαρού LGBTQI προσώπου, που το αποδέχεται και το στηρίζει μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μιας απόπειρας αυτοκτονίας κατά 40%. Αυτή η υποστήριξη είναι πολύ αναγκαία.

Μια πρόσθετη έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το πρόγραμμα Trevor δείχνει ότι πάνω από 1,8 εκατομμύρια νεαρά LGBTQ άτομα (ηλικίας 13 έως 24 ετών) επιχειρούν να αυτοκτονήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η έρευνα διεξήχθη με περισσότερα από 25.000 LGBTQ νεαρά άτομα σ’ αυτήν την ηλικιακή κλίμακα, στο πλαίσιο της Εθνικής Έρευνας για το Έργο του Trevor του 2019 σχετικά με την Ψυχική Υγεία των Νέων της LGBTQ κοινότητας.

Αυτά τα ευρήματα είναι σημαντικά. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οποιοσδήποτε υποστηρικτικό ενήλικο άτομο μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση. Το άγχος της μειονότητας – που δημιουργείται από τον στιγματισμό, τις διακρίσεις, τον εκφοβισμό ή την μεροληψία – αποτελούν τους κύριους παράγοντες που επιδρούν επιβαρυντικά στην ψυχική υγεία της νεολαίας της LGBTQ κοινότητας. Το πρόγραμμα Trevor είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός πρόληψης αυτοκτονίας και παρεμβάσεων στην κρίση για λεσβίες, gay, αμφί, τρανς, queer νεαρά άτομα.

Η ομάδα προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών που λειτουργούν με εθελόντριες/ντές για ενήλικα άτομα, όπως τα προγράμματα TrevorLifeline (866-488-7386), TrevorChat και TrevorText (24 ώρες το 24ωρο), τα οποία προσφέρουν στην LGBTQI+ νεολαία τη δυνατότητα να μιλούν για τις αυτοκτονικές σκέψεις τους.


Αν χρειάζεσαι ψυχολογική στήριξη κάλεσε στην ΛΟΑΤΚΙ+ Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, ή στην 24ωρη Γραμμή για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας 1018.




Δες και αυτό!