Lady Gaga: “Κάντε την ερώτηση “Ποια είναι η αντωνυμία σου;”

28/06/2019
από

Η Lady Gaga έκανε έκκληση να ρωτάμε τις αντωνυμίες που χρησιμοποιεί το κάθε άτομο σε μια ομιλία της σε συναυλία στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα (24 Ιουνίου):

«Έχω μάθει τόσα πολλά από εσάς όλα αυτά τα χρόνια. Νιώθω τόσο ευλογημένη, ευχαριστώ που μου τα δείξατε και με διδάξατε. Κάντε την ερώτηση: “Ποια είναι η αντωνυμία σου;” 

“Επειδή για πολλούς ανθρώπους είναι πραγματικά δύσκολο και οι αντωνυμίες που χρησιμοποιούν δε γίνονται σεβαστές κι επειδή κι εγώ έχω μεγαλώσει κι έχω αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια με πολλούς διαφορετικούς τρόπους – κι ένιωσα παρεξηγημένη με διαφορετικούς τρόπους. Οι δυσκολίες μας είναι διαφορετικές. Δε θέλω να συγκρίνω. Θέλω μόνο να πω ότι είμαστε σ’ αυτό μαζί, και είχα ένα εκατομμύριο λόγους να θέλω να εγκαταλείψω, και μερικές φορές, αν έχουμε τύχη χρειαζόμαστε μόνο έναν καλό λόγο για να συνεχίσουμε.” 

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις αντωνυμίες “he/him,” “she/her” και “they/them” , αλλά είναι πάντα καλύτερο να ρωτάς τους ανθρώπους για την αντωνυμία που προτιμούν, αντί να κάνεις μια εικασία με βάση το υποτιθέμενο παρουσιαστικό τους.

Στην ομιλία, η Lady Gaga αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά των ταραχών του Stonewall και της ακτιβιστής Marsha P. Johnson:

«Είναι η εβδομάδα του Pride. Θα ήθελα να υπάρχουν 365 μέρες του χρόνου, αλλά θα την πάρω την γ#$μένη την παγκόσμια μία εβδομάδα. Την Παρασκευή είναι η 50ή επέτειος του Stonewall. Τότε που η κοινότητά μας είπε: Ως εδώ! Ας φωνάξουμε δυνατά κι ας πανηγυρισούμε για τόσα πολλά πρόσωπα και για την κυρία Marsha P. Johnson. Τι γενναιότητα, τι θάρρος!” 




Δες και αυτό!