Αύξηση των εγκλημάτων μίσους κατά των τρανς στο Ηνωμένο Βασίλειο

27/06/2019
από

Τρομακτικό ποσοστό αύξησης των εγκλημάτων μίσους, κατά των τρανς ατόμων σημειώνει το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον βαθμό αύξησης να φτάνει το 81%.

Σύμφωνα με το BBC, σε έρευνα δεδομένων 36 σωμάτων εντοπίστηκαν 1.944 εγκλήματα μίσους κατά το τελευταίο οικονομικό έτος, έναντι των 1.073, που είχαν καταγραφεί κατά την περίοδο 2016-17.

Η αστυνομία στο Δυτικό και Νότιο Γιορκσάιρ έχει καταγράψει τριπλάσια εγκλήματα μίσους εναντίον τρανς ανθρώπων μέσα σε τρία χρόνια. Μόνο η αστυνομία του Suffolk και η αστυνομία του Merseyside κατέγραψαν πτώση στα εγκλήματα μίσους.

Ωστόσο, η LGBTI οργάνωση Stonewall, αναφέρει ότι το κύμα των εγκλημάτων μίσους συμβαίνει λόγω μιας κοινωνίας, όπου «η τρανσφοβία είναι παντού» .

Η συζήτηση γύρω από την αναθεώρηση της νομοθεσίας σε ότι αφορά στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου έχει θέσει τα δικαιώματα των τρανς ατόμων στην πρώτη γραμμή ενός διαλόγου, που έχει πάρει εθνικές διαστάσεις.

Η τρανς γυναίκα Joss Prior δήλωσε στην Gay Star News, «η καθημερινότητα μπορεί να χρειάζεται [για ένα τρανς άτομο] σχολαστικό σχεδιασμό» .

“Υπάρχει ένα αποδεκτό επίπεδο της τρανσφοβίας, που απορρέει από την άγνοια των ανθρώπων, που μπορεί να αντιμετωπιστεί, αλλά αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι μια συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια να δαιμονοποιήσουν και να χρησιμοποιήσουν την τρανς κοινότητα ως μέσον για να επιτεθούν σε άλλα δικαιώματα και ελευθερίες” , δήλωσε η Prior.

«Η δαιμονοποίηση της τρανς κοινότητας ενέχει βιαιοπραγίες και απειλές στο δρόμο, όχι μόνο για τα τρανς άτομα, αλλά και για τους ανθρώπους που δε συμμορφώνονται με τους κανόνες των φύλων» .

Υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων και μητέρα ενός τρανς παιδιού, που διατηρεί την ταυτότητά της ιδιωτική για λόγους ασφαλείας, κατηγόρησε τα βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ψεύδονται για τους τρανς ανθρώπους και παρακινούν αντι-τρανς συναισθήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αναπληρώτρια επικεφαλής της αστυνομία Julie Cooke, από το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομίας, δήλωσε ότι η αύξηση του αριθμού μπορεί να οφείλεται στο ότι περισσότεροι άνθρωποι εμπιστεύονται τα σώματα και αναφέρουν τα περιστατικά.




Δες και αυτό!