Συνέπειες για την influencer που απάντησε σε σεξιστικό σχόλιο: “Οι άνδρες είναι σκουπίδια”

26/06/2019
από

Η Razer της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες στο Twitter ότι δε θα ανανεώσει τη σύμβαση συνεργασίας της, με την influencer Gabriela Cattuzzo.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από ένα tweet που έκανε η Cattuzzo στις 21 Ιουνίου, που απαντώντας σε σεξιστικό σχόλιο έγραφε: “οι άνδρες είναι σκουπίδια” .

Η Razer της Βραζιλίας χαρακτήρισε το θέμα ως ένα θέμα των “gamers” κι όχι ως ένα θέμα στη βάση του φύλου:

“Ως gamers αντιμετωπίζουμε κάθε είδους προκατάληψη και στερεότυπο απ’ έξω και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνεται αυτή η κατάσταση” , ανέφερε η εταιρεία στη δήλωσή της, όπως μεταφράστηκε από το Kotaku. “Η Razer Brasil επισημαίνει ότι οι απόψεις των influencer δεν αντιπροσωπεύουν ούτε αντανακλούν απαραίτητα τη γνώμη της επιχείρησης, η οποία αντιτίθεται πλήρως σε κάθε είδους διάκριση – είτε πρόκειται για φύλο, θρησκεία, πολιτικό κόμμα – είτε για οποιαδήποτε μορφή μισαλλοδοξίας ή εξτρεμισμό.” 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriela Cattuzzo (@gabicattuzzo) στις

Η Cattuzzo έχει διαγράψει το tweet που είχε ανεβάσει στις 21/06. Ήταν μία φωτογραφία της πάνω σ’ έναν μηχανικό ταύρο με τη λεζάντα “I am riding the chat.” . Ένας χρήστης της έγραψε ως σχόλιο: “Μπορείς να καβαλήσεις εμένα, αν θέλεις” .

Η Cattuzzo απάντησε σ’ αυτό: «Πάντα θα υπάρχει ένας macho άνδρας που θα πετάγεται, θα λέει αηδίες και θα σεξουαλικοποιεί τις γυναίκες, μέχρι η γυναίκα να αρχίσει να κάνει αστεία, έτσι;» έγραψε και πρόσθεσε: “Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνδρες είναι σκουπίδια.” Σε ένα μεταγενέστερο tweet της, είπε ακόμη ότι οι άνδρες που δεν ενεργούν μ’ αυτόν τον τρόπο είναι εξαιρέσεις.

Τότε, το tweet της έγινε viral με μερικά άτομα να υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα η Cattuzzo ήταν η τοξική στην όλη ιστορία. Σε απάντηση, η Cattuzzo είπε:

“Αντέδρασα με έναν αγενή τρόπο στον άνδρα που έκανε ένα άνοστο αστείο και κατέληξα να προσβάλω πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια αυτού και ζητώ συγγνώμη γι ‘αυτό. Δε ζητώ συγγνώμη, όμως, για το ότι υπερασπίστηκα τον εαυτό μου. Θα υπερασπίζομαι πάντα τον εαυτό μου.” 

Μετά την ανακοίνωση της Razer η Cattuzzo είπε:

“Η πρόθεση δεν ερχόταν ποτέ από μισανδρισμό και πολύ λιγότερο δεν είχα πρόθεση να προσβάλω όλους τους άνδρες (επειδή, όπως είπα, υπάρχουν εξαιρέσεις). Παρακαλώ καταλάβετε: Δημοσιεύω φωτογραφίες κάθε μέρα και κάθε μέρα στην πλειοψηφία τους τα σχόλια είναι προσβλητικά ή σεξουαλικά, σε κάτι που δε χρειάζεται να γίνει σεξουαλικό. Οι άνδρες που σχολιάζουν με ενδιαφέροντα πράγματα ή με μη προσβλητικά σχόλια εδώ στο Twitter είναι λίγοι (και γι’ αυτούς τους άνδρες είμαι ευγνώμων, είναι οι εξαιρέσεις που φτιάχνουν την ημέρα μου).”

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα tweet της, ο Cattuzzo κάνει ένα διάλειμμα από τα κοινωνικά μέσα και το streaming, επικαλούμενη απειλές κατά της ζωής των μελών της οικογένειάς της και των φιλικών της προσώπων.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!