Για δύο ημέρες, δηλαδή στις 29 και 30 Ιουνίου, η δράση Drag Queen Story Hour_Athens Chapter θα προβάλλει τη φαντασία και τη ρευστότητα των φύλων, βασικά χαρακτηριστικά της παιδικής ηλικίας, φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με λαμπερά και θετικά παραδείγματα queer ατόμων.

Οι drag queens Imiterasu και Holly Grace θα αφηγηθούν στα παιδιά ιστορίες που τα προτρέπουν να σκεφτούν ελεύθερα και να διαχωρίσουν τις φυσικές ταυτότητες που σχετίζονται με τη βιολογία από τις κοινωνικές που καθορίζονται από το περιβάλλον που συνιστούν οι άνθρωποι γύρω τους.

Η εξοικείωση των παιδιών με την έννοια της ρευστότητας του φύλου συνεισφέρει στη δημιουργία ενός κόσμου ασφαλή και δημοκρατικού, όπου η διαφορά είναι δικαίωμα και οι σχέσεις βασίζονται στην αποδοχή, τον αλληλοσεβασμό και την αγάπη. Προγράμματα τέτοιου τύπου είναι όχι μόνο κατάλληλα αλλά και απαραίτητα, αφού μειώνουν το φόβο απέναντι στο διαφορετικό και θέτουν τις βάσεις για την ελεύθερη έκφραση του ατόμου.

Παιδιά και γονείς μπορούν να έρθουν σε επαφή με καλλιτέχνες που αψηφούν τις αυστηρές ταξινομήσεις των φύλων και να φανταστούν έναν κόσμο, στον οποίο οι άνθρωποι ντύνονται όπως ακριβώς θέλουν και εκφράζουν με χαμόγελο και τραγούδι τον χαρακτήρα τους, ένα κόσμο στον οποίο η μεταμφίεση και το παραμύθι αποκτούν ζωή και η φαντασία γίνεται δημιουργία και πραγματικότητα.

“Θέτουμε ως στόχο την πρώιμη ευαισθητοποίηση γι’ αυτό και απευθυνόμαστε σε μικρές ηλικίες, αφού θεωρούμε πως είναι απαραίτητη η έκθεση στην ποικιλομορφία για την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και την πρόληψη φαινομένων όπως το bullying και ο ρατσισμός.”

Σχετικά με το Over the rainbow story time

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διαδραστικών αφηγήσεων σε παιδιά που πραγματοποιείται σε συνεργασία με ντραγκ κουίν, κουήρ και μη δυϊκά ως προς το φύλο άτομα (non-binary).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με το boxoffice@greekfestival.gr για να προμηθευτούν το δελτίο συμμετοχής. Στην εκδήλωση θα μπορούν να συμμετέχουν ενήλικοι εφόσον συνοδεύουν ένα ή περισσότερα παιδιά.

Συντελεστές

Σύλληψη – συντονισμός – επιμέλεια: Δώρα Ανδρουλιδάκη (Over the rainbow story time)
Μετάφραση – συγγραφή κειμένων: «Νάστα»
Μουσική επιμέλεια: Μatthieu Gayon 
Επιμέλεια κειμένων και υποστήριξη: Άννα Γεωργάτου 
Αφήγηση και ερμηνεία: Imiterasu, Holly Grace

Πληροφορίες

29 & 30/6, Πειραιώς 260, Αθήνα

Είσοδος Ελεύθερη με δελτία συμμετοχής από το ticketmaster.gr και τα κεντρικά εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο εργαστήρι Drag for Kids έγινε στην Αθήνα