Μη επιβεβαιωμένες αναφορές κάνουν λόγο για έναν κληρικό της κατασκήνωσης, που φέρεται να είπε στο παιδί, που του αξίζει ο θάνατος.

Ένα gay 14χρονο παιδί κρεμάστηκε από ένα δέντρο στο Isfahan του Ιράν, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές. Ο Akbar Zargarzadeh, ο νεαρός έφηβος, βρισκόταν σε ισλαμική θερινή κατασκήνωση και φαίνεται ότι ένας κληρικός τον κατηγόρησε ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Ο Amir Taheri, πρώην συντάκτης της κύριας εφημερίδας του Ιράν Kayhan, δημοσίευσε για πρώτη φορά την ιστορία στο Twitter χθες.

Το GSN δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να επαληθεύσει την αναφορά και πρέπει να σημειώσουμε ότι ούτε τα ιρανικά LGBTI δίκτυα δεν έχουν επιβεβαιώσει την ιστορία.

Ο Benjamin Weinthal, ανταποκριτής για την εφημερίδα Jerusalem Post, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επικρίνει τη δολοφονία, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως
“θανατηφόρα ομοφοβία” .

Ο Hasan Sari, δημοσιογράφος που εδρεύει στη Μέση Ανατολή, έγραψε: «Πώς είναι αυτό διαφορετικό από αυτό που κάνει ο ISIS;» 

Η έρευνα συνεχίζετε δημοσιογραφικά, ώστε να αποσαφηνιστεί η αλήθεια γύρω από την ιστορία, με ερωτήματα προς τους αρμόδιους και την αναμονή απαντήσεων.

Να θυμηθούμε ακόμη, ότι ο υπουργός εξωτερικών του Ιράν, λίγες μέρες πριν, είχε πάρει σαφή θέση υπέρ των εκτελέσεων των LGBT ανθρώπων.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υπερασπίστηκε τις εκτελέσεις LGBT ανθρώπων

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βρε παιδιά κάπου ντροπή! 16 Ιουλίου 2015 το γραψε το τουιτ και μάλιστα ο συγκεκριμένος έχει συχνά κατηγορηθεί για δημοσίευση ψεύτικων ειδήσεων για το Ιράν. Δε θέλω να υποτιμήσω τον πόνο των ΛΟΑΤ ανθρώπων του Ιραν αλλά όχι και να βγάζουμε ιστορίες από το μυαλό μας, ειδικά σε μια εποχή που οι ΗΠΑ ετοιμάζουν άλλον έναν καταστροφικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Μη συμβάλουμε στην προπαγάνδα τους ε;

Comments are closed.