Gay 14χρονο αγόρι «κρεμάστηκε από δέντρο» σε θερινή κατασκήνωση στο Ιράν

24/06/2019
από

Μη επιβεβαιωμένες αναφορές κάνουν λόγο για έναν κληρικό της κατασκήνωσης, που φέρεται να είπε στο παιδί, που του αξίζει ο θάνατος.

Ένα gay 14χρονο παιδί κρεμάστηκε από ένα δέντρο στο Isfahan του Ιράν, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές. Ο Akbar Zargarzadeh, ο νεαρός έφηβος, βρισκόταν σε ισλαμική θερινή κατασκήνωση και φαίνεται ότι ένας κληρικός τον κατηγόρησε ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Ο Amir Taheri, πρώην συντάκτης της κύριας εφημερίδας του Ιράν Kayhan, δημοσίευσε για πρώτη φορά την ιστορία στο Twitter χθες.

Το GSN δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να επαληθεύσει την αναφορά και πρέπει να σημειώσουμε ότι ούτε τα ιρανικά LGBTI δίκτυα δεν έχουν επιβεβαιώσει την ιστορία.

Ο Benjamin Weinthal, ανταποκριτής για την εφημερίδα Jerusalem Post, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επικρίνει τη δολοφονία, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως
“θανατηφόρα ομοφοβία” .

Ο Hasan Sari, δημοσιογράφος που εδρεύει στη Μέση Ανατολή, έγραψε: «Πώς είναι αυτό διαφορετικό από αυτό που κάνει ο ISIS;» 

Η έρευνα συνεχίζετε δημοσιογραφικά, ώστε να αποσαφηνιστεί η αλήθεια γύρω από την ιστορία, με ερωτήματα προς τους αρμόδιους και την αναμονή απαντήσεων.

Να θυμηθούμε ακόμη, ότι ο υπουργός εξωτερικών του Ιράν, λίγες μέρες πριν, είχε πάρει σαφή θέση υπέρ των εκτελέσεων των LGBT ανθρώπων.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υπερασπίστηκε τις εκτελέσεις LGBT ανθρώπων




Δες και αυτό!