Faster than light – Ίδρυμα Ωνάση

31/05/2019
από

Το project “Faster than light” αφηγείται την ιστορία ενός δικτύου ατόμων την lgbtqi+ κοινότητας, καθώς αυτά διασταυρώνονται σε πολυδιάστατα μονοπάτια για την επούλωση των τραυμάτων, τη δικαιοσύνη και την οδύνη, μέσα από ένα σουρεαλιστικό πλέγμα σχέσεων.

Καταλληλότητα: Η ταινία περιέχει σκηνές γυμνού

Και τώρα, πρέπει να φανούμε δυνατές/ οι.

Ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις ξεκινά όταν κάποιος υπάρχει όπως είναι. Σε συνέχεια ενός έργου σε εξέλιξη, το οποίο παρουσιάστηκε στη ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση τον Ιούνιο του 2018, ο Thomas Anthony Owen και ο Kentaro Kumanomido επιστρέφουν στη ΣΤΕΓΗ με ένα πολυμεσικό, ακτιβιστικό project σε συνεργασία με μέλη της LGBTQI+ κοινότητας της Αθήνας και αποτελείται από μια εικαστική ταινία και μια ζωντανή περφόρμανς στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

Η ταινία μεγάλου μήκους αφηγείται την ιστορία ενός δικτύου ατόμων της LGBTQI+ κοινότητας καθώς αυτά διασταυρώνονται σε πολυδιάστατα μονοπάτια για την επούλωση των τραυμάτων, τη δικαιοσύνη και την οδύνη, μέσα από ένα σουρεαλιστικό πλέγμα σχέσεων. Η βίαιη απώλεια του οροθετικού ακτιβιστή και drag περφόρμερ Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh) στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, συνέπεσε με το στάδιο της παραγωγής. Πώς είναι για μια ολόκληρη κοινότητα να συμβιβάζεται σε μια ζωή υπό καθεστώς φόβου; Πώς μπορεί να επιτευχθεί η συλλογικότητα σε μια κοινωνία που βλέπει τη διαφορά ως κάτι στο οποίο δεν φτάνει το βλέμμα;

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΛΕΥΩ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ
ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η οπτική ποίηση του “Faster than Light” απαρτίζεται από ένα κολάζ προσωπικών συνεντεύξεων, βίντεο-πορτρέτα, στοχαστικές μυθοπλασίες, κοινωνικές πρακτικές και χορό, προτείνοντας πολλαπλές πλατφόρμες για να αποδώσει τη σύνθετη ιστορία της Zackie Oh και επιστρέψει στις ιστορίες της κοινότητάς της να εκφραστούν. Η ταινία επιθυμεί να ενθαρρύνει το κοινό να συνδεθεί με αυτές τις ιστορίες καταπίεσης, αντίστασης και μίσους, τόσο σε τοπικό όσο και σε πλανητικό επίπεδο, συνιστώντας μια εκδοχή media ακτιβισμού και ένα κινούμενο πορτρέτο της σύγχρονης εποχής. Τα αυτοσχεδιαστικά βίντεο-πορτρέτα οδηγούν τα μέλη της ομάδας προς τη χειραφέτηση και την αυθεντικότητα, καθώς αυτά πλοηγούνται στη ζωή, την οδύνη και την αντίσταση με πολυπλοκότητα και χάρη.

Κατά τη διάρκεια της προβολής του ντοκιμαντέρ, καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής θα παρουσιάσουν ζωντανά ένα drag show, με στόχο να φέρουν στο προσκήνιο την queer χειραφέτηση και την ενότητα. Ένα επιτελεστικό ταξίδι στις παρυφές της συνείδησης ξαναφέρνει στη ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση τους πρώτους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών της πλατφόρμας EMAP/EMARE.

Διαβάστε περισσότερα:

Οι Kentaro Kumanomido και Thomas Anthony Owen είναι κινηματογραφιστές που έχουν τη βάση τους μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών. Έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους σε φεστιβάλ και γκαλερί στο Σαν Φρανσίσκο, στο Σικάγο, στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, στο Βερολίνο, στην ΑΘΗΝΑ, στη Στοκχόλμη, και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Οι δυο τους σχηματίζουν τοv πυρήνα των t & k (που ιδρύθηκαν το 2015), μια εταιρεία παραγωγής για την τέχνη ως έρευνα, η οποία εστιάζει στη δημιουργία ενός femme-forward πλαισίου για μια ριζοσπαστική queer ενσωμάτωση, σε new media πρακτικές και σε οιονεί μυστικιστικές συναντήσεις.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο δίμηνο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στη ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του προγράμματος EMAP / EMARE, οι Kumanomido και Owen διερεύνησαν τα μη ψηφιακά δίκτυα των πόλεων, επιλέγοντας να συνεργαστούν στενά με μέλη της αθηναϊκής ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Μετά την ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος EMAP, ο Kumanomido, ο Owen και η ομάδα τους στην ΑΘΗΝΑ, συνέχισαν την αρχική συνεργασία για να εξελίξουν το “Faster than Light” (Ταχύτερα από το φως) σε μια μεγάλου μήκους ταινία και ένα υβριδικό πρότζεκτ μιας ζωντανής περφόρμανς.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσια: Kentaro Kumanomido και Thomas Anthony Owen

Performers: Activista / Γιωργος Κουνανης, Atossa / Παρασκευη Δαμασκου, Candee Kareola / Δημητρα Στυλιανου, Chraja / Χρυσος Συνοδινος, Γιωργος Μηλιαρακης, Glastra Kareola / Χαρης Δουμουρας, Kangela Tromokratisch / Angel Torticollis, Kephi / Εφη Καραγιαννοπουλου, Khalid Prem, Nonika Kareola / Harris Andreou, Space Manifesto / Θανος Παπαδογιαννης, Tila Kareola / Γεωργια Ξανθοπουλου, Tracey Fischer

Ομιλητες: Activista / Γιωργος Κουνανης, Prokne/ Αννα Αποστολελλη, Φιλ Ιεροπουλος, Λουιζα Δολοξα

Στην Ταινια Συμμετεχουν: Activista / Γιώργος Κουνάνης, Atossa / Παρασκευή Δαμάσκου, Αλεξάνδρα Κοντιζά, Αλεξάνδρα Μανη, Alex Tokarczyk, Αβραάμ Βροχίδης, Candee Kareola / Δήμητρα Στυλιανού, Chraja / Χρυσός Συνοδινος, Δέσποινα Μιχαηλίδου, Εύη Τσακλανου, Γιώργος Μηλιαράκης, Γεράσιμος Χριστοδούλου, Γιώργος Καλογερόπουλος, Irene Palm, Ιωάννα Αθανασίου, Κατερίνα Μανη, Kephi / Έφη Καραγιαννοπούλου, Khalid Prem, Lala Kolopi / Giorgos Pitenis, Μανώλης Βαμβουνης, Maria Dolores, Μαρία Μιχαηλίδου, Νατάσα Λυμπεροπούλου, Newt Petride, Nonika Kareola / Harris Andreou, Πάνος Θάνος, Φίλιππος Μισσας, Raphael Papad, Space Manifesto / Θάνος Παπαδογιαννης, Σταυρούλα Λουζη, Tila Kareola / Γεωργία Ξανθοπούλου, Tracey Fischer, Zackie Oh / Ζακ Κωστόπουλος

Κάμερα: Kentaro Kumanomido, Νικόλας Ποττάκης, Thomas Anthony Owen, Zinzi Buchanan

Μοντάζ
: Ainsley Tharp, Kentaro Kumanomido, Thomas Anthony Owen, Γιαννης Κανακης

Μίξη Ήχου
: Μάνος Πατεράκης

Ήχος
: Blankie, Στράτος Μπιχάκης, Bonebrokk

Μακιγιάζ
: Αναστασία Αθανασίου, Σταυρούλα Λουζη

Μετάφραση: Ανις Αλέξανδρος Ελ Ναμπαραουι, Χριστίνα Γεωργοπούλου, Γιώργος Μηλιαράκης

Ευχαριστίες
: Amoqa, Christine Machiraju, Maria Dolores, Απόστολο Καλογιάννη, Βέρα Ζουκα, Την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Και Το Remember Fashion, Wet Gala Miniball (AND) Fat Unicorns

Παραγωγή: Onassis Culture

Σε συνεργασία με: ΕΜΑΡ/EMARE

Με συγχρηματοδότηση από: Creative Europe


INFO

Ημερομηνίες: Παρασκευή 31 Μαΐου, Σάββατο 1 Ιουνίου και Κυριακή 2 Ιουνίου στις 21:00 (Μικρή Σκηνή)
Εισιτήρια: Το εισιτήριό σας για το “Faster than Light” είναι Δωρεά(ν).
Κάθε εισιτήριο αντιστοιχεί σε 5€, που προσφέρονται για τον δικαστικό αγώνα της οικογένειας Zακ Κωστόπουλου.
Δυνατότητα προκράτησης θέσεων στο [email protected] (με όνομα, επώνυμο και αριθμό του κινητού τηλεφώνου)
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση.

Ιστοσελίδα: https://www.onassis.org/el/whats-on/onassis-stegi-pride-week/faster-light-2




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!