Ιερέας θέλει την απαγόρευση της «άσχημης» σημαίας του Pride

28/05/2019
από

Ο επικεφαλής ραβίνος της Ιερουσαλήμ, Aryeh Stern, ζήτησε να μην υπάρχουν σημαίες του ουράνιου τόξου κατά τη διάρκεια του Jerusalem Pride, κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης, με επιστολή του προς τον δήμαρχο της πόλης.

Ο Stern στην επιστολή που έστειλε τη Δευτέρα (27 Μαΐου) στον δήμαρχο Moshe Lion ανέφερε, ότι οι σημαίες του ουράνιου τόξου είναι “άσχημες” και η πορεία της υπερηφάνειας είναι “ντροπή” .

“Γνωρίζω από νομικής άποψης ότι ο δήμαρχος δεν έχει την ικανότητα να αποτρέψει την παρέλαση και γι ‘αυτό σας παρακαλώ να πάρετε τουλάχιστον μια απόφαση για τις σημαίες, που δεν πρέπει να κυματίζουν, καθώς κάνουν την πόλη άσχημη” , έγραψε ο Stern και συνέχισε:

«Σας εμπιστεύομαι ότι θα ενεργήσετε με σύνεση για να απομακρύνετε αυτήν τη ντροπή, ειδικά τώρα, αυτές τις ιερές μέρες μεταξύ της Ημέρας των Ιεροσολύμων και του Σαβούτ» .

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του, ο δήμος της Ιερουσαλήμ ανέφερε ότι οι σημαίες θα τοποθετηθούν κανονικά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις επί του θέματος.

Η πορεία της υπερηφάνειας της Ιερουσαλήμ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου.

Ισραήλ: Εξέγερση κατά 200 ραβίνων που είπαν «διεστραμμένα» τα ΛΟΑΤ άτομα




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!