Drone καταγράφει επίθεση εις βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδας στη Βαρσοβία

26/05/2019

Ήθελαν να πενθήσουν για ένα αγαπημένο τους πρόσωπο που χάθηκε. Κρέμασαν μάλιστα μια rainbow σημαία στη γέφυρα Łazienkowski στη Βαρσοβία, απ΄όπου το non-binary τρανς άτομο, Milo Mazurkiewicz, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

“Έχω κουραστεί”, είχε γράψει στο λογαριασμό που διατηρούσε στο Facebook. “Έχω κουραστεί να μου φέρονται άσχημα. Έχω κουραστεί με τους ανθρώπους (ψυχολόγους, γιατρούς. θεραπευτές) που μου λένε ότι δεν μπορώ να είμαι ο εαυτός μου.

Που με συμπεριφέρονται λες και είναι όλα στο μυαλό μου και να που μου ζητούν χαρτιά για να τα αποδείξω. Που νοιάζονται περισσότερο για το πώς ντύνομαι παρά για το πώς αισθάνομαι.

Που μου λένε ότι είναι καλό που το όνομά μου είναι ουδέτερο ως προς το φύλο, ότι είναι καλό που το σώμα μου δεν είναι υπερβολικά θηλυκό, ότι είναι καλό που δεν έχω κάνει ακόμη coming out στη δουλειά μου.

Που μου λένε ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να σταματήσω να προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου και να περιμένω μέχρι οι άλλοι γιατροί και θεραπευτές να το αποφασίσουν.

Έχω κουραστεί απ΄όλα αυτά.

Κάποιες φορές με κάνουν να παλεύω περισσότερο, κάποιες φορές με κάνουν να θέλω να βάλω ένα τέλος στη ζωή μου αυτή τη στιγμή. Κάποιες φορές εα κάνουν να βάζω απλά τα κλάματα.”

Μάλιστα, πριν αυτοκτονήσει έχει γράψει στο Facebook: “συγγνώμη”.

Η επίθεση

Το άτομο αυτό ήταν γνωστο για την ακτιβιστική του δράση μέσω της ομάδας Proud and Furious. Μετά το θάνατό του, η ομάδα αποφάσισε εχθές να διοργανώσει μια τελετή στη γέφυρα Mazurkiewicz. Κράτησαν ενός λεπτού σιγή και κρέμασαν μια rainbow σημαία.

Δεκαπέντε όμως λεπτά αργότερα, ένας άνδρας πλησίασε τη σημαία και προσπάθησε να την κατεβάσει.

Εκείνη τη στιγμή ένα drone κατέγραφε τα όσα συνέβαιναν.

https://www.facebook.com/100008152054340/videos/2333416130273433/

Ο άγνωστος άνδρας άρχιζε να βρίζει τους ακτιβιστές με την επίθεση να γίνεται πιο βίαιη. Κάποια στιγμή φώναξε: “Φύγετε από την Πολωνία”.

Σύμφωνα με την ομάδα, ταυτόχρονα με την επίθεση αυτή, υπήρξε και μια άλλη επίθεση στην επάνω μεριά της γέφυρας.

https://twitter.com/i/status/1132218426099998720

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ένας ακτιβιστής κάλεσε την αστυνομία και ζήτησε από τις αρχές να έρθουν επειγόντως να βοηθήσουν.

Ωστόσο, χρειάστηκαν περίπου 50 λεπτά για να φτάσουν.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!