«Πώς σπάμε τα έμφυλα στερεότυπα με εργαλείο τη θεατρική δράση» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

21/05/2019
από

Η Στέλλα Μπελιά, νηπιαγωγός με ειδίκευση στο Θέατρο στην Εκπαίδευση, θα μιλήσει για τον έμφυλο διαχωρισμό των παιχνιδιών, που δημιουργεί στερεότυπα σε σχέση με τα φύλα και πως μπορεί να συμβάλλει το Θέατρο, ώστε τα παιδιά να προχωρήσουν πέρα από το ροζ και το γαλάζιο και να δεχτούν ότι όλες οι δυνατότητες για παιχνίδι είναι διαθέσιμες ανεξάρτητα από το φύλο τους.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, Σκηνοθέτης, θα μιλήσει για το φετινή επιλογή του Φεστιβάλ να φέρει σε επαφή Drag Queens και παιδιά.

Θα διαβαστεί χαιρετισμός της Δήμητρας Κογκίδου, Καθηγήτριας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προέδρου της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας στο ΑΠΘ, Συγγραφέας του βιβλίου: “Πέρα από το ροζ και το γαλάζιο – Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά” Εκδόσεις Επίκεντρο, 2015.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το πεντάλεπτο βίντεο “Δόνα Δεν Παίζω” συμμετοχή του 9ου Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού στον διαγωνισμό: “Δημιουργούμε με όλα τα χρώματα, παίζουμε με όλα τα παιχνίδια” , που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας.

Αντί επιλόγου, η Αναστασία Πολίτη, σκηνοθέτρια και ηθοποιός της Καλλιτεχνικής Ομάδας Ήριννα, γαλλικού θεατρικού οργανισμού με έδρα το Παρίσι, θα μεταφέρει σχετικό με την εκδήλωση μήνυμα από τη Γαλλία.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός, Γεράσιμος Μιχελής.


INFO

«Πώς σπάμε τα έμφυλα στερεότυπα με εργαλείο τη θεατρική δράση»
Κεντρική Σκηνή

Πέμπτη 23/05/19 στις 17:00

Θέατρο του Νέου Κόσμου
Αντισθένους 7 & Θαρύπου
11743, Αθήνα

Facebook Event




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!