Η Ταϊβάν έγινε εχθές η πρώτη χώρα στην Ασία που νομιμοποίησε τους gay γάμους.

Το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε υπέρ ενός κυβερνητικού νομοσχεδίου που προσφέρει στα ομόφυλα ζευγάρια παρόμοια δικαιώματα με τα ετερόφυλα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από χρόνια δικαστικών αποφάσεων, δημοψηφισμάτων και συζητήσεων στο κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 93 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ, 66 κατά και 27 να απέχουν.

Χιλιάδες υποστηρικτές των ΛΟΑΤΙ δικαιωμάτων συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο, μετά τη ψήσιση του νομοσχεδίου.

“Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στην εργασία και πίεση των ακτιβιστικών ομάδων τα τελευταία 30 χρόνια”, δήλωσε ο Benson Lee μέλος του Marriage Equality Coalition Taiwan.

«Οι βουλευτές αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό της αγάπης», είπε στο GayStarNews.

«Θα συνεχίσουμε το έργο μας για την εξάλειψη των διακρίσεων και του εκφοβισμού και για την προάσπιση της LGBTI εκπαίδευσης».

Σε μια προσπάθεια τελευταίας στιγμής και για να κατευνάσει τους συντηρητικούς βουλευτές, η κυβέρνηση αφαίρεσε τη λέξη «γάμος» από το νομοσχέδιο. Αλλά, τα ζευγάρια του ίδιου φύλου μπορούν ακόμα να κάνονυ αίτηση γάμου, ακριβώς όπως τα ετερόφυλα.

Το νομοσχέδιο, ωστόσο, προσφέρει περιορισμένα δικαιώματα παιδοθεσίας.

Ο Πρόεδρος Tsai Ing-wen αναμένεται να υπογράψει το νομοσχέδιο τις επόμενες ημέρες.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!