Η έρευνα του Tinder με περισσότερα από 1.000 LGBTQ+ άτομα

14/05/2019
από

Το Tinder έκανε έρευνα σε πάνω από 1.000 LGBTQ+ άτομα ηλικίας μεταξύ 18 ως 45 ετών και μοιράστηκε μερικά στοιχεία μαζί μας.

– Σχεδόν 1 στα 3 LGBTQ+ ενήλικα άτομα λένε ότι δεν έχει κάνει επίσημα coming out.

– Το 72% των ανθρώπων αναφέρει, ότι η μείωση του στίγματος των LGBTQ+ ατόμων δεν έχει γίνει ευκολότερη.

– Από το 68% που δήλωσαν ότι μοιράστηκαν δημόσια την ταυτότητά τους, το 20% το έκανε μέσω των social media.

– Το 48% των LGBTQ+ ατόμων δηλώνει ότι είναι σημαντικό ο άνθρωπος με τον οποίο επιλέγουν να βγουν ραντεβού, εκτός από την εμφάνιση και την προσωπικότητα, να εμπλέκεται σε θέματα της κοινότητας, με το 26% να δηλώνει ότι έχει ενεργό συμμετοχή σε LGBTQ+ οργανώσεις.

– Τα θέματα με την υψηλότερη προτεραιότητα της LGBTQ κοινότητας είναι ο εκφοβισμός (62%), η αυτοκτονία εφήβων / νέων (58%) και τα δικαιώματα των τρανς ατόμων (50%).

– Το 72% των LGBTQ+ ατόμων αισθάνονται άνετα να αγκαλιαστούν δημόσια, το 64% να κρατηθεί χέρι-χέρι και το 54% είναι οκ να ανταλλάξει ένα φιλί σε δημόσιο χώρο.

– Το 27% των LGBTQ + ανθρώπων λένε ότι η πίεση που υπάρχει σε μια σχέση έχει μειωθεί τα τελευταία 5 χρόνια, με το 58% αυτών να είναι κάτω από την ηλικία των 39.

– Το 44% όλων των ερωτηθέντων είπε ότι μια ταμπέλα είναι σημαντική για την επιλογή ενός δυνητικού συντρόφου.

– Το 80% των LGBTQ+ ενηλίκων ατόμων πιστεύουν ότι το online dating και οι εφαρμογές έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινότητα. Το 52% δήλωσε ότι τους είναι ευκολότερο να είναι ο εαυτός τους και το 45% λένε ότι είναι ευκολότερο να εξερευνήσουν τις δικές τους ταυτότητες.

– Το 79% των LGBTQ+ ενηλίκων ατόμων πιστεύει ότι σήμερα υπάρχει λιγότερο στίγμα γύρω από την κοινότητα απ’ ό, τι πριν από πέντε χρόνια.

– Το 52% των LGBTQ+ ενηλίκων ατόμων λένε ότι χρησιμοποιούν εφαρμογές που περιλαμβάνουν όλους τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς συγκριτικά με μία συγκεκριμένη gay app.

Βέβαια, ενώ η έρευνα έχει προσφέρει κάποιες συναρπαστικές νέες ιδέες για τις συνήθειες και τις τάσεις της LGBTQ+ κοινότητας, το Tinder εξακολουθεί να μη μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των τρανς ανθρώπων.

 

 

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!