Αύξηση των LGBTφοβικών επιθέσεων στη Γαλλία

13/05/2019
από

Περισσότεροι από ένας στους πέντε ανθρώπους, που ανήκουν στην LGBTQI+ κοινότητα δήλωσαν ότι κατά τη διάρκεια της ζωής τους έχουν πέσει θύμα επίθεσης στη Γαλλία, σύμφωνα με έρευνα.

Συνολικά το 22% των μελών της LGBTQI+ κοινότητας έχει πέσει θύμα σωματικής επίθεσης ομοφοβικού και τρανσφοβικού χαρακτήρα (χτυπήματα, χαστούκια …),σύμφωνα με την έκθεση αυτή του Ifop, η οποία αποκαλύπτει «σημαντική αύξηση» κατά πέντε μονάδες των επιθέσεων σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2018.

Στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών, ο αριθμός των σωματικών επιθέσεων σε βάρος LGBTQI+ ατόμων διπλασιάστηκε από τον Ιούνιο του 2018 (3%) στον Απρίλιο του 2019 (7%), με το 60% των ατόμων να αναφέρει ότι έχει κάνει αυτοκτονικές σκέψεις, κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

Συνολικά περισσότερα από ένα στα δύο LGBTQI+ άτομα (55%) δήλωσαν ότι έχουν πέσει θύμα επίθεσης στη διάρκεια της ζωής τους.

Η τάση παραμένει σταθερή σε ό,τι αφορά τις προσβολές (29%, αύξηση μίας μονάδας σε σχέση με πέρυσι), την καταστροφή περιουσιακών στοιχείων (21%) και τα σεξουαλικής φύσης αγγίγματα (22%, μείωση δύο μονάδων).

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ο δράστης είναι άνδρας (78%) ηλικίας κάτω των 30 ετών (75%), που ενεργεί παρουσία μίας ομάδας (61%), αν και λίγα θύματα καταγγέλλουν ότι έχουν δεχθεί επίθεση από πολλά πρόσωπα ταυτόχρονα (21%).

Αυτό το «φοβικό περιβάλλον» οδηγεί πολλά μέλη της LGBTQI+ κοινότητας να υιοθετούν «τη στρατηγική της διακριτικής παρουσίας» , αποφεύγοντας για παράδειγμα να κρατούν το χέρι του συντρόφου τους (62%), ή να φιλιούνται δημοσίως (63%), καθώς και «στρατηγικές αποφυγής», αποφεύγοντας να πάνε σε κάποιες συνοικίες (37%) ή να επιστρέψουν σπίτι μόνοι τους (33%), αναφέρει το Ifop.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!