Θα ακουστεί το πραγματικό του όνομα στην αποφοίτηση χάρη στον πατέρα του

13/05/2019
από

Απόφοιτος Λυκείου στην Ιντιάνα ανυπομονεί να συμμετάσχει στην τελετή αποφοίτησής του μετά από μια δημόσια εκστρατεία, που οργανώθηκε από τον πατέρα του και που έπεισε το σχολείο του να μη χρησιμοποιηθεί το dead name του.

Ο πατέρας του παιδιού, Brian Thomas έκανε αναφορά την περασμένη εβδομάδα, όταν ανακάλυψε ότι το σχολείο του γιου του στο Φορτ Γουέιν, σχεδίαζε, κατά την τελετή αποφοίτησης του παιδιού του, να φωνάξουν τον γιο του με το όνομα, που του αποδόθηκε κατά τη γέννηση, αντί γι’ αυτό που χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια, το Wyatt.

“Το τρανς παιδί μου, είναι τελειόφοιτος φέτος και θα αποφοιτήσει στις αρχές Ιουνίου” , έγραψε ο Thomas. “Οι δάσκαλοι, οι πάστορες, οι διευθυντές, η οικογένεια και οι φίλοι του, τον γνωρίζουν ως αγόρι και ονομάζεται Wyatt. Αλλά στην αποφοίτησή του, λόγω κάποιου άγραφου προτύπου, που η διοίκηση του σχολείου δεν επιθυμεί να αλλάξει, θα τον φωνάξουν για να παραλάβει το πτυχίο του, με το νεκρό του όνομα” .

Και συνέχισε:

“Αυτό που θα έπρεπε να είναι μια γιορτή, αντίθετα, θα είναι μια ακόμη στιγμή ταπείνωσης και αμηχανίας” .

Η αναφορά του πατέρα συγκέντρωσε πάνω από 14.000 υπογραφές, οπότε ο ίδιος πέτυχε, τελικά, το σχολείο να συναινέσει και θα τον αποκαλέσουν με το πραγματικό του όνομα κατά τη διάρκεια της τελετής.

Μάλιστα, το σχολείο προσπαθεί να παρακάμψει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να καταγραφεί το σωστό όνομα και στο απολυτήριο του Wyatt.

“Σύμφωνα με τον διευθυντή, ονομάζεται Wyatt εδώ και τρία χρόνια, οπότε γιατί όχι και κατά την αποφοίτησή του; Αυτό ήταν θέμα συστηματικής συζήτησης και προσεκτικής μελέτης εκ μέρους του σχολείου και έχει ληφθεί μια διαδικαστική απόφαση, που ωφελεί τον Wyatt” .




Δες και αυτό!