Τα αστυνομικά τμήματα των ΗΠΑ δεν έχουν ιδέα για το τι πρέπει να κάνουν με τα τρανς άτομα και η άγνοια αυτή συνεπάγεται με περισσότερη βία εναντίον τους.

Το Εθνικό Κέντρο για την Ισότητα των Τρανς στις ΗΠΑ δούλεψε με τοπικές και περιφερειακές ομάδες για τη διεξαγωγή του “Failing to Protect and Serve”, μιας έκθεσης με θέμα τον τρόπο που τα αστυνομικά τμήματα χειρίζονται υποθέσεις που σχετίζονται με τρανς άτομα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι τουλάχιστον απογοητευτικά, καθώς κατέδειξαν ότι κανένα από τα 25 τμήματα που συμμετείχαν δεν είχε λάβει κάποια ειδική εκπαίδευση γύρω από τα τρανς ζητήματα, με αποτέλεσμα να υιοθετούν συχνά τρανσφοβικές πολιτικές που σχετίζονται με την κράτηση, την καταχώρηση των στοιχείων, τον σωματικό έλεγχο και την πρόσβαση σε ορμονοθεραπείες.

“Πενήντα χρόνια μετά το Stonewall, οι τρανς άνθρωποι εξακολουθούν να αποτελούν τα πιο συχνά θύματα παρενόχλησης, κακοποίησης και βίας”, δήλωσε η Mara Keisling, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου για την Τρανς Ισότητα. “Αν θέλουμε να τερματίσουμε αυτή την κρίση, τα αστυνομικά τμήματα πρέπει να εξελιχθούν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των κοινοτήτων που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν».

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!