Ακυρώθηκαν οι πορείες για την IDAHOBIT στην Κούβα

08/05/2019
από
Cubans members of the gay and lesbian community take part in a march during the International Day Against Homophobia on May 17, 2013 in Ciego de Avila Province. AFP PHOTO/STR (Photo credit should read STR/AFP/Getty Images)

Οι διοργανωτές των παρελάσεων και πορειών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας (IDAHOBIT) στην Κούβα ανακοίνωσαν την ακύρωσή τους, λόγω «νέων εντάσεων» .


Το Κουβανέζικο Εθνικό Κέντρο για τη Σεξουαλική Εκπαίδευση, ανακοίνωσε χθες (6 Μαΐου), ότι οι προγραμματισμένες πορείες και παρελάσεις στην Αβάνα και το Camagüey δε θα πραγματοποιηθούν. Σύμφωνα με τη δήλωση, η ακύρωση έγινε λόγω «νέων εντάσεων σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο» , οι οποίες, δήλωσαν, ότι «επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα τη χώρα μας» .

Αναφέρεται ακόμη ότι το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της χώρας διέταξε την ακύρωση αυτή και υπογράμμισαν, ότι ενεργούν σύμφωνα με το «Κόμμα, το Κράτος και την Επανάσταση» .

17 Μαϊου 2013, Ciego de Avila, Photo credit: STR/AFP/Getty Images

“Πρέπει να τονίσουμε ότι αυτή η αλλαγή δε συνεπάγεται την αναστολή των υπόλοιπων δραστηριοτήτων” , διευκρινίζεται στη δήλωση, “αντίθετα, η απόφαση που έχει ληφθεί επιδιώκει να ενισχύσει και να προστατεύσει όλα όσα σχεδιάζονται, υπερβαίνοντας ακόμη και το πρόγραμμα του περασμένου έτους, με μια ισχυρή συνιστώσα των ακαδημαϊκών χώρων” .

Στην Κούβα, η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας (IDAHOBIT) γιορτάζεται με τεράστιες παρελάσεις και πορείες κάθε χρόνο. Φέτος, πιθανότατα δε θα είναι έτσι, μιας και ήδη ακυρώθηκαν δύο από τις μεγαλύτερες.

Πέρυσι, ο πρόεδρος της Κούβας Miguel Diaz-Canel δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της ισότητας στον γάμο. Μιλώντας στην τηλεόραση Telesur, είπε ότι υποστηρίζει την αναγνώριση του γάμου “μεταξύ ανθρώπων χωρίς περιορισμούς” για να βοηθήσει στην εξάλειψη “κάθε είδους διακρίσεων στην κοινωνία” .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!