Gay μαύροι άνδρες στον πυρήνα καμπάνιας για τη σεξουαλική υγεία στο Λονδίνο

08/05/2019
από

Ο Phil Samba είναι ένας gay μαύρος άνδρας, που εμπνέει άλλους gay μαύρους άνδρες να φροντίζουν καλύτερα τη σεξουαλική τους υγεία.

Για τα τελευταία δύο χρόνια, ο Samba εργάζεται σε μια μοναδική εκστρατεία, για να διασφαλιστεί ότι οι gay μαύροι άνδρες του Λονδίνου, όχι μόνο εκπαιδεύονται σχετικά με τη σεξουαλική τους υγεία, αλλά αισθάνονται και πιο άνετα με το να φροντίζουν γι’ αυτήν.

«Ορισμένες κοινότητες μαύρων θεωρούν ότι το να είναι κάποιος gay είναι ένα πράγμα που αφορά τους λευκούς άνδρες, έτσι οι μαύροι gay άνδρες διαγράφονται»
, αναφέρει ο Samba στο GSN.

«Βλέποντας τους εαυτούς τους (στις καμπάνιες) θα τους κάνει να νιώσουν πιο άνετα και θα δουν ότι πρέπει να φροντίσουν τον εαυτό τους» .

Ο Samba παραδέχτηκε ότι έπρεπε να διδάξει μόνος του τον εαυτό του για τη σεξουαλική υγεία και πολλοί άνθρωποι της gay μαύρης κοινότητας διδάσκουν ο ένας τον άλλον. Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο η εκπροσώπηση σε μηνύματα σεξουαλικής υγείας είναι τόσο σημαντική.

Me. Him. Us

Η εκστρατεία Me. Him. Us επιστρέφει για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με το GMFA. Ακόμη κι από το πρώτο έτος, ο Samba είδε ένα, ανεπίσημο μεν, σημαντικό δε, άλμα στην πρόσβαση των gay, μαύρων ανδρών σε υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας.

«Πέρυσι, χρειάστηκε να προσλάβω τρεις φίλους μου για να συμμετάσχουν στην καμπάνια, επειδή δεν μπορούσα να βρω άτομα πρόθυμα να αποτελέσουν μέρος της» , είπε ο Samba. Φέτος, περισσότεροι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να το κάνουν.

Ο Samba έχει αγαπήσει ιδιαίτερα ότι η φετινή καμπάνια, στην οποία συμμετέχουν 17 άνδρες και αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία της gay μαύρης κοινότητας του Λονδίνου.




Δες και αυτό!