Το Orlando LGBT+ ξεκινά τη διεξαγωγή της Πρώτης Πανελλήνιας Έρευνας για τις «Στάσεις & αντιλήψεις ειδικών ψυχικής υγείας κατά την παροχή υπηρεσιών σε ΛΟΑΤ+ άτομα: Η εμπειρία των ληπτών-ριών»

Δείτε τις πληροφορίες και συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο!

Με αφορμή το δημόσιο διάλογο και τις θεσμικές αλλαγές σε διάφορα ζητήματα που αφορούν στα ΛΟΑΤ+ άτομα (σύμφωνο συμβίωσης, νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια κ.α), συχνά έρχονται στην επιφάνεια οι στάσεις και οι πρακτικές των ειδικών ψυχικής υγείας (ψυχίατροι, ψυχολόγοι κ.α) σε ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Στόχος της παρούσας έρευνας είναι η καταγραφή των πρακτικών των ειδικών ψυχικής υγείας στην παροχή υπηρεσιών σε ΛΟΑΤ+ άτομα, όπως αυτές γίνονται αντιληπτές από τα ίδια τα ΛΟΑΤ+ άτομα.

Η έρευνα επομένως αφορά ΜΟΝΟ σε ΛΟΑΤ+ άτομα και η συμμετοχή σας σε αυτή γίνεται μέσω ενός εντελώς ανώνυμου ερωτηματολογίου. Η συμπλήρωσή του διαρκεί 10’-20’ και είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού αποτελεί την πρώτη καταγραφή σχετικών εμπειριών για τη συνεργασία με επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Εφόσον είστε ΛΟΑΤ+ άτομο, και θέλετε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο:

– Αν έχετε επισκεφτεί μόνο έναν/μία ειδικό ψυχικής υγείας στη ζωή σας, παρακαλούμε ακολουθείστε αυτό το σύνδεσμο: https://forms.gle/uChNYYUwSZapnn9k7

– Αν έχετε επισκεφτεί πάνω από έναν/μία ειδικούς ψυχικής υγείας, παρακαλούμε ακολουθείστε αυτό το σύνδεσμο: https://forms.gle/o1cacbwCQ4HdMxuD7 

Για την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!