Σφοδρή τρανσφοβική επίθεση στην πρωτεύουσα του Κολοράντο

03/05/2019
από

Μια τρανς γυναίκα ξυλοκοπήθηκε άγρια ​​στο Ντένβερ, στην πρωτεύουσα του Κολοράντο, σε μια σφοδρή επίθεση. Κατέληξε να της έχει παραλύσει η δεξιά πλευρά του προσώπου της.

Η Amber Nicole δήλωσε στο CBS Local ότι δέχτηκε επίθεση, καθώς έφευγε από το Tavern Downtown, ένα μπαρ στο LoDo, νωρίς το πρωί στις 28 Απριλίου. Το περιστατικό άφησε τη Nicole με σπασμένο πρόσωπο και σαγόνι. Τα φιλικά της πρόσωπα κι η οικογένειά της προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για να πληρώσουν τα ιατρικά έξοδα νοσηλείας της «αγαπημένης τρανς performer» .

Τι συνέβη;

Η Nicole είχε βγει με μία παρέα φίλων σε ένα μπαρ, από όπου αποφάσισε να φύγει γύρω στη 1:20 π.μ. Τότε ήταν που δέχτηκε τη σφοδρή επίθεση. Ένα βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού δείχνει τη Nicole να κλαίει, καθώς προσπαθεί να μπει σε ένα αυτοκίνητο. Δευτερόλεπτα μετά η Nicole σκοντάφτει και συνειδητοποιεί ότι είναι καλυμμένη με αίμα:

«Απλά προσπαθούμε να ζήσουμε τις ζωές μας και να διασκεδάσουμε. Απλά ζούμε τη ζωή μας, αλλά ο κόσμος δεν φαίνεται να μας βλέπει με αυτόν τον τρόπο» .

Η φίλη της την πήγε στο νοσοκομείο και λίγο αργότερα έφτασε εκεί κι η μητέρα της, Juls Martinez:

«Τρομοκρατήθηκα που είδα το μωρό μου έτσι και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να ευχαριστήσω τον Θεό που ήταν ζωντανή, αλλά τότε δεν ήξερα αν θα ξυπνήσει»
, δήλωσε η Martinez.

Οι επιτιθέμενοι έσπασαν το πρόσωπο και το σαγόνι της Nicole σε διάφορα σημεία. Επιπλέον, εξαιτίας των χτυπημάτων, η δεξιά πλευρά του προσώπου της είναι μερικώς παράλυτη. Οι γιατροί είναι σίγουροι ότι θα ανακάμψει.

Κανείς δεν τη βοήθησε

Όταν η Nicole είδε το βίντεο και παρατήρησε ότι, όσο υπέφερε με εμφανή αιμορραγία, υπήρχαν άλλοι άνθρωποι εκεί κοντά, αναρωτήθηκε, γιατί καμία/κανείς δεν προσπάθησε να τη βοηθήσει:

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που μπορούν να δουν ένα περιστατικό και να το σταματήσουν, ή να κάνουν κάτι γι’ αυτό, ή να κάνουν έστω μια αναφορά. Αλλά, κανείς δεν κάνει τίποτα και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Αισθάνομαι, ότι αυτό συμβαίνει, επειδή είμαι διαφορετική.” 

Το Αστυνομικό Τμήμα του Ντένβερ κάνει έκκληση σε μάρτυρες της επίθεσης να καταθέσουν, ενώ έχουν ήδη συγκεντρωθεί μερικά χρήματα για τα πρώτα έξοδα νοσηλείας της.

«Αυτό το έγκλημα μίσους συντάραξε την Amber, τα φιλικά της πρόσωπα και την οικογένειά της. Πρέπει να συνταράξει ολόκληρη την κοινότητα. Πρέπει να υποστηρίξουμε την αδερφή μας» , αναφέρεται στην ιστοσελίδα του fund raising.




Δες και αυτό!