Η Kristen Stewart αισθάνθηκε «τεράστια ευθύνη» για τον προσδιορισμό της σεξουαλικότητά της

02/05/2019
από

Η Kristen Stewart μίλησε για την πίεση που ένιωσε όταν χρειάστηκε να μιλήσει για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό.

Μιλώντας στο Associated Press την Τρίτη (30 Απριλίου), η ηθοποιός επαίνεσε τα νεότερα άτομα της show biz, που μιλούν ανοιχτά για τη ρευστότητα του φύλου τους και τη σεξουαλικότητά τους.

Η Stewart συνδέθηκε ρομαντικά με τον συμπρωταγωνιστή της στο Twilight, Robert Pattinson και τον σκηνοθέτη της Χιονάτης, Rupert Sanders, αλλά ξεκίνησε σιγά-σιγά να κάνει coming out το 2015, αφού φωτογραφήθηκε, φιλώντας την τότε σύντροφό της.
Το 2017 εμφανίστηκε στο Saturday Night Live και διευκρίνισε: “I’m, like, so gay dude!” 

Η Stewart εξήρε τις αποφάσεις των νεότερων σταρ, όπως της ηθοποιού του Game of Thrones, Sophie Turner (Sansa), να αρνηθεί να διευκρινίσει τη σεξουαλικότητά τους.

Η Stewart συνέχισε: «Αισθάνομαι ότι δεν έχουμε ούτε τις λέξεις για να περιγράψουμε την πολυπλοκότητα της ταυτότητας σήμερα» .

Η ηθοποιός είναι έτοιμη να γράψει και να πρωταγωνιστήσει στην επερχόμενη ταινία: The Chronology of Water, η οποία βασίζεται στη μνήμη της bi κολυμβήτριας, Lidia Yuknavitch. Η Stewart πρόσθεσε: “Ένα μεγάλο μέρος αυτού του πνεύματος είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην εξεύρεση μίας νέας γλώσσας.” Στη συνέχεια μιλά για τη χρήση των λέξεων, που μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, αλλά και ως σωτηρία.

Η Stewart εξήγησε ότι το coming out της την έκανε πιο ευτυχισμένη:

“Όταν έβγαινα με έναν τύπο, έκρυβα όλα όσα έκανα, γιατί καθετί προσωπικό αισθανόμουν ότι ήταν τυποποιημένο, κι έτσι δε μου άρεσε. Μετατρεπόμαστε σ’ αυτούς τους χαρακτήρες, που συναντά κανείς στα γελοία κόμικς, και σκεφτόμουν: “αυτό είναι δικό μου. Κάνεις τη σχέση μου κάτι που δεν είναι.” Δε μου άρεσε αυτό. Αλλά μετά άλλαξα, όταν άρχισα να βγαίνω μ’ ένα κορίτσι. Σκεφτόμουν, ότι στην πραγματικότητα, το να το κρύβω αποτελεί ένδειξη ότι δεν είμαι 100% σ’ αυτό, ή ντρέπομαι γι’ αυτό, οπότε έπρεπε να διαφοροποιήσω τον τρόπο που παρουσιαζόμουν δημόσια. [Το coming out μου], άνοιξε τη ζωή μου και είμαι πολύ πιο ευτυχισμένη” .




Δες και αυτό!