Την «πόρτα» στον βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Α. Γρέγο, που επιχείρησε να καταθέσει στεφάνι στην Μονή Αγίου Μηνά για την επέτειο της σφαγής του 1822, έδειξε ο Μητροπολίτης Χίου, Μάρκος, κατά τη διάρκεια λειτουργίας στο μοναστήρι του Αγίου Μηνά.

«Δίπλα στη σφαγή της Χίου είναι και το Δίστομο» επισήμανε ο μητροπολίτης,  αναφέροντας ότι «η αγάπη του για το έθνος δεν του επιτρέπει να κάνει διαχωρισμό των ιστορικών γεγονότων».

Αυτή η είδηση έκανε πολλούς και πολλές να “θαυμάσουν” τον ιεράρχη και να το επαινέσουν για την “αντιφασιστική του δράση” (σ.σ. σχόλιο ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου στο facebook).

Και εδώ που συνειδητοποιούμε πόσο εσκεμμένα αφελείς είμαστε αλλά και πόσο γρήγορα ξεχνάμε, αφού πριν δυόμιση χρόνια ο ίδιος και με αφορμή την απόφαση για δημιουργίας μουσουλμανικού τεμένους αλλά και το σύμφωνο συμβίωσης είχε δηλώσει: «Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας». Όσον αφορά στους πρόσφυγες, είχε πει χαρακτηριστικά: «δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες».

Καλό είναι να μην ξεχνάμε τόσο εύκολα…

Στον εισαγγελέα για τον μητροπολίτη Χίου

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!