“Είμαι περήφανος & προνομιούχος που υποδύομαι τον Elton John”

25/04/2019
από

Ο 29χρονος ηθοποιός, που υποδύεται τον Sir Elton John στην ταινία Rocketman, καλύπτει το εξώφυλλο του τεύχους του Ιουνίου, του περιοδικού Attitude.

Στη συνέντευξή του παραδέχεται ότι δε θα έπαιζε τον Elton, εάν η ταινία δεν εξερευνούσε τη σεξουαλικότητα του, τη σχέση του με τον manager του, John Reid και τη σχέση του με το ποτό και τα ναρκωτικά:

“Δε θα είχα υποδυθεί αυτόν τον χαρακτήρα:

  • Πρώτον: Αν δε μου επιτρεπόταν να δείξω τον Elton ως εφιάλτη, γιατί ήταν.
  • Δεύτερον: Αν δε διερευνούσαμε τον εθισμό του στο ποτό και στα ναρκωτικά, επειδή δε νομίζω ότι μπορείς να πεις την ιστορία χωρίς αυτό.
  • Τρίτον: Αν δεν πίστευα, ότι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια ταινία, που η γκέι κοινότητα θα παρακολουθούσε και θα αισθανόταν μια αίσθηση ιδιοκτησίας.

“Τι δικαίωμα έχω να υποδυθώ τον Elton John, αν δεν πάω στο ίδιο βάθος, για να παίξω μια gay σχέση, όπως ένας gay ηθοποιός;”

Αν κι ο Egerton αυτοπροσδιορίζεται ως straight – ο ηθοποιός έχει ζυγίσει τη συζήτηση για το αν ένας queer ηθοποιός θα έπρεπε να είχε την ευκαιρία να παίξει τον ανοιχτά gay τραγουδιστή:

«Είναι εύκολο για μένα να καθίσω εδώ, ως λευκός ετεροφυλόφιλος, και να πω ότι πρέπει να μπορώ να παίξω ένα κομμάτι που θέλω, αλλά καταλαβαίνω πλήρως, γιατί ένας gay ηθοποιός θα αισθανόταν, ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για την οποία ταιριάζει καλύτερα.

Ο τρόπος που αισθάνομαι γι ‘αυτό είναι ότι ο Elton μου ζήτησε να παίξω σε μια ταινία για τη ζωή του. Είμαι περήφανος και προνομιούχος να υποδύομαι αυτό το πρόσωπο, που τυχαίνει να είναι gay.

Και θέλω να ζήσω σ’ έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι θα ενθουσιάζονται να υποδύονται ανθρώπους, που είναι διαφορετικοί από τον εαυτό τους, και πιστεύω ότι υπάρχει κάτι συμπεριληπτικό και προοδευτικό σ’ αυτό” .

Κόβεται σκηνή στο Rocketman για να γίνει family-friendly;




Δες και αυτό!